perjantai 11. heinäkuuta 2014

Meikkitahrat pois vaatteista!

Kaikki tahrat eivät välttämättä lähde pois kokonaan ilman valkaisuainetta. Ensimmäinen sääntö on kuitenkin olla hieromatta meikkitahraa kiinni kuituihin.

Kaikilla on varmaan joskus sattunut valkoinen vaate tahrautumaan esimerkiksi meikkivoiteeseen. Varsinkin paitojen kaulukset ovat herkkiä saamaan rusehtavan reunuksen, josta ei helpolla pääse eroon. Varsinkin kesäpippaloissa sattuneisiin meikkitahroihin tarvitaan pikainen apu.

Olen tänä kesänä oppinut muutaman keinon, millä esimerkiksi meikkipohjatahrat saa hyvin pois tekstiileistä.

Jos meikki on puuterimaista, on tärkeintä olla hieromatta sitä vaatteeseen. Tomuta/pudistele ylimääräinen jauhe pois. Tee liuos valkoisesta viinietikasta ja vedestä, ja jos vaate on värillinen eikä valkoinen, testaa sitä johonkin näkymättömään paikkaan vaatteessa nähdäksesi, viekö se vaatteen värin. Tällä sekoituksella lähtevät kuivat tahrat helposti vaikka vain vessan lavuaarin yllä putsaten.

Jos kyse on nestemäisestä öljyttömästä meikkivoiteesta, sen saa vaatteista, vessan matoista yms. irti käyttämällä partavaahtoa/parranajovoidetta. tarvittaessa siihen voi sekoittaa hiukan kirkasta alkoholia. Tämä siis vain ensiavuksi. Pese vaate tämän jälkeen.

Jos taas kyse on rasvaisemmasta meikkivoiteesta, kokeile astainpesuainetta ensihätiin ja pese vaate sen jälkeen normaalisti.

Yleisesti ottaen vaatteiden tahroihin voi aina koittaa tavallisia lasten pyllypyyhkeitä, joita saa joka marketista ja kaupasta. Varman päälle pelaava kokeilee tosin niitäkin ensin johonkin näkymättömään paikkaan vaatteessa.


2 kommenttia:

  1. Hyviä vinkkejä! Eipä olisi tullut mieleeni yrittää käyttää partavaahtoa mihinkään puhdistukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on jostakin ulkomaisesta akkainlehdestä, mutta toimii, on kokeiltu!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!