keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Kesäinen mansikkajuustokakku ilman uunia

Nyt kun mansikat ovat parhaimmillaan, voi kesäisen kahvipöydän herkuksi helposti  valmistaa vaikkapa juustokakun ilman uunia. Tässä todella yksinkertainen resepti, joka onnistuu takuuvarmasti. Sopii hyvin vaikka uunittoman mökin herkuksi.

Mmmmm....herkullista!

Mansikkajuustokakku ilman uunia

Pohja:
275 g Muro-keksejä jauhettuna (laita keksit muovipussiin ja kauli murusiksi)
110 g voita sulatettuna

Sekoita nämä ainekset ja painele halkaisijaltaan n. 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Vuoraa pohja ja laidat ensin mielellään leivinpaperilla.

Täyte:
600 g maustamatonta Philadelphia-juustoa tai vastaavaa (käytä täysrasvaista)
120 g sokeria
1 sitruunan kuoren raastettu keltainen osa ja mehu puristettuna
2 1/2 dl kuohukermaa  - vatkaa tiukaksi vaahdoksi
5 rkl mansikkahilloa
tuoreita mansikoita

Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, sokeri ja sitruuna. Kääntele sen jälkeen varovasti sekaan kermavaahto.

Levitä noin puolen sentin kerros kermaseosta pohjalle ja täplitä sen pinta mansikkahillolla. Jatka kermaseoksella ja taas mansikkahillotäplityksellä, kunnes aineet on käytetty ja päällimmäinen kerros on kermaseosta. Vedä muutaman kerran coctailtikulla täyteseoksen läpi nin, että hillo muodostaa raitoja.

Anna seistä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele tuoreilla mansikoilla ja tarjoa.

Ja tämähän on helppo valmistaa gluteenittomana, vaihdat vain keksit gluteenittomiin.

4 kommenttia:

  1. Ooh, aivan jumalaisen näköistä! Varmasti hyvää!

    VastaaPoista
  2. Mutsini juuri totesi s-postitse, että paljonpa tulee tuorejuustoa ja kermaa, mutta korkea kakku siiitä tuleekin, ei mikään torttu!

    Täytteen voi toki puolittaakin, mutta kannattaako... :D

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!