tiistai 9. joulukuuta 2014

Jouluinen pannuleipä

Minun jouluni tuoksuu leipomuksille, montakohan pellillistä niitä joulutorttujakin mahdettiin tehdä viime jouluna, vaikka olinkin unohtanut tuoda Suomesta luumuhilloa.

Joululippua ei varmaankaan kovin moni jouluksi leivo, mutta laitetaanpa tähän todella nopeatekoinen pannuleivän ohje. Tuore leipä ja voi sen kanssa ovat kyllä vastustamaton makuelämys, vaikka oikeaa leipä harvoin syönkin.



Mausteinen pannuleipä (1 pellillinen)

1/2 l maitoa
2 rkl tuoretta hiivaa
3 tl suolaa
1 rkl anista
1 rkl fenkolinsiemeniä
1 dl siirappia
6 dl hiivaleipäjauhoja
4 dl ruisjauhoja

Voiteluun:
1 tl siirappia
1 rkl vettä

Uuni 225 C.

Murskaa huhmareessa anis ja fenkoli jauhemaisemmaksi, jos haluat. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, mausteet ja siirappi. Alusta taikina jauhojen kanssa notkeaksi ja sitkeäksi. Taikina saa hiukan tarttua käsiin ja jäädä löysäksi.

Anna nousta kulhossa leivinliinalla peitettynä 1/2 - 1 tunti (ei ole niin nuukaa...). Vaivaa taikinaa vielä leivinlaudalla ja levitä se leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi. Peitä liinalla ja anna nousta puolisen tuntia.

Voitele siirappivedellä ja paista uunin keskiosassa n. 15-25 min (tai kun koputtaessa tuntuu kumisevan).

Leikkaa neliöiksi terävällä veitsellä leivän hiukan jäähdyttyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!