perjantai 12. joulukuuta 2014

Joululahjaidea: Mausteiset karamellisoidut pähkinät

Palataanpa vielä tähän DIY-joululahja-asiaan. Tässä vaihteeksi ihanien, hiukan mausteisten karamellisoitujen pähkinöiden helppo ohje. Näitä on usein tuolla Keski-Euroopassa tarjolla kadunkulmissa, ja mielellään niitä varsinkin lämpiminä talvi-ilmassa naposteleekin. Lahjaksi annettuna ne voi pakata esimerkiksi kauniisiin lasipurkkeihin tai itsetehtyyn (voima)paperituuttiin.

Kivoja purkkeja löytyy muuten esimerkiksi Ikeasta tai kirpputoreilta. Koristelussa vain mileikuvitus on rajana!



Mausteisen karamellisoidut pähkinät

2 rkl voita
runsas 1/2 dl fariinisokeria
2 rkl vettä
1/4 tl jeeraa (juustokumina)
1/4 tl cayennepippuria
1/4 tl kanelia
1/2 tl suolaa
n 5 dl sekalaisia pähkinöitä ja manteleita (kuorettomina, kovat kuoret pois, mutta esim. mantelit saavat olla ruskeine kuorineen)

Sekoita mausteet erillisessä kulhossa suolan kanssa.

Paahda pähkinöitä kuumalla pannulla koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia (varo palamista). Kaada tämän jälkeen pähkinäseos vadille jäähtymään.

Laita tämän jälkeen välittömästi kaikki muut aineet kiehahtamaan pannulle, kunnes seoksesta muodostuu kastikemaisen sakeaa ja tahmeaa (n. 1 minuutti).

Kaada pähkinät seokseen ja sekoittele liedellä pannussa niitä n. pari minuuttia, kunnes ne pähkinät ovat kaikki kuorrutteen peitossa ja kullanruskeita.

Levitä pähkinät leivinpaperin päälle laakealle alustalle kuivumaan (erottele ne toisistaan haarukalla, mutta älä polta käsiäsi!).

Pakkaa ilmatiiviiseen pakkaukseen tai tarjoa heti.

Mukavaa joulunaposteltavaa tai illanistujaisten pikkuherkku juomien kera!


2 kommenttia:

  1. Näitähän pitää tehdä ainakin omaksi herkuksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat kyllä hyviä, omnom, tein juuri mantaleista ja "kaik män".... :)

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!