torstai 9. heinäkuuta 2015

Makoisa tomaattikeitto

Tomaatit alkavat olla nyt mehukkaimmillaan, joten laitetaanpas tähän helppo tomaattikeiton ohje. Aiemmin muistan postanneeni espanjalaisen gazpachon ohjeen, mutta tämä on hiukan erilainen. Ohje on yhdelle hengelle ja se soveltuu vaikka illanistujaispöytään tai grillibileiden alkuruoaksi. Tosin jopa jälkkäriksi, sillä se on hiukkasen makeahko.



Makoisa tomaattikeitto (1:lle)

1 iso tomaatti hienonnettuna
1 rkl sokeria
hyppysellinen chilihiutaleita
1 rkl punaviinietikkaa
hiukan kiehuvaa vettä
1 dl kuohukermaa
1 rkl kreikkalaista jogurttia
1 rkl tomusokeria

koristeluun raastettua muskottipähkinää ja siivu/lohko appelsiinia.

Hienonna tomaatti ja laita se paistinpannuun tavallisen sokerin, viinietikan, vesitilkan ja chilihiutaleiden kanssa. Hauduta seosta kansi sujlettuna noin 5-6 minuuttia tai kunnes tomaatti on pehmeää.


Vatkaa kerma, jogurtti ja tomusokeri yhteen ja vaahtomaiseksi. Kääntele sekaan tomaattiseos. Annostele tarjolle laseihin ja raasta päälle hiukan muskottipähkinää. Koristele appelsiininsiivulla tai lohkolla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!