lauantai 4. heinäkuuta 2015

Myrskyluodon Maija ja muuta asiaa

Kuinka  moni on katsonut Teemalta Myrskyluodon Maijaa? Tämä 1976 valmistunut minisarja koskettaa edelleen. Ellette katsoneet, tiedoksi, että se tulee uusintana heinäkuun aikana kaksi kertaa.


Minulle siinä sattuu moni asia sydämeen, eikä vähiten yhteisöllisyys. Samaten se, että aviopari, joka ei mennyt alunperin naimisiin rakkaudesta, kehitti silti syvän rakkauden ja osasi olla yhteistyössä. Tosin viimeksimainitussa asiassa ei liene ollut vaihtoehtoja. Myös yhdessä yrittämisen halu ja positiivisuus ovat puhuttelevia.

Toinen juttu on uskonnollisuus. Kuinka moni lukijoista käy kirkossa? Luulen, että sekin asia on todellakin lisääntynyt viimevuosina. Ainakin  minun ystäväpiirissäni.

Se, miksi kysyn tätä, on huoli yleisestikin moraalista. Joskus vilkaisen keskustelupalstoja ja ihmettelen, kuinka ilkeitä ihmiset voivat olla. Tavattoman "hienoa" ilkeillä anonyymisti, entäs jos pitäisi kommentoida omalla nimellä? Luulen, ettei moni kehtaisi!


2 kommenttia:

  1. Huomasin, että Myrskyluodon Maija tulee, mutta en muistanut katsoa. Muistan yhä lapsuudesta sarjan ja tiettyjä kohtia, jotka silloin ravistivat lapsen maailmaa ja nyt äitinä vielä enemmän koskettavat. Yhteisöllisyys ja parisuhteen voima puhuttelevat yhä, sarjassa on hienosti kirjan henki.

    Kirkossa en käy itse, mutta hengellisyys ja henkisyys ovat uudella tavalla tulleet lähemmäksi elämää. Ja kirkollisuus näkyy omassa suvussa jännällä tavalla, osa eroaa kirkosta, mutta sanoo jumalyhteyden olevan olemassa. Osa on löytänyt kirkon piiristä "herätysliikkeen", jonka parissa menee aikaa todella paljon.

    Tuo kiusaaminen on aivan järkyttävää, se on lisääntynyt huimasti. Haukutaan ulkonäköä ja muuta ihmiselle tärkeää. Kuluneella viikolla asia tuli eteen Nonnulan blogissa ja sai kyyneleet silmiin. Ja Uuden Suomen sivustolla oli englantilaien vloggaajan kohtaamasta haukkumisesta. Aivan järkyttävää tekstiä siinäkin. Minne me ihmiset oikein olemme menossa?

    Hyvää viikkoa sinulle Dzinni toivottaapi OutiS

    VastaaPoista
  2. Kiitos, mukavaa viikkoa myös sinulle ja kaikille muille lukijoilleni!

    Myrskyluodon Maija tulee vielä mkaksi kertaa uusintana tässä kuussa, eli jos nyt jäi katsomatta, kannattaa katsoa!

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!