lauantai 16. syyskuuta 2017

Päivän ruokavinkki

Se on kummalliste, miten yksinkertaisia asioita Suomesta kaipaa. Kuten piimää tai joitakin ruokia. Tuskin valmistaisin tätäkään, ellen olisi Sveitsissä.

Yksinkertainen ruokalaji, ja jopa edullinenkin näin syksyllä, kun juureksia on saatavilla. Voisi jopa luokitella terveelliseksi, ja nakit voi aina vaihtaa vaikkapa vähärasvaiseen jauhelihaan. Nakeissa on kuitenkin makua, eikä niitä tarvita paljoa. Kannattaa kuitenkin aina muistaa, että lihajalosteiden, kuten nakkien, käyttöä tulee rajoittaa - etenkin lapsilla. Esimerkiksi tässä on hyvää tietoa. Pilko nakit todella ohuiksi siivuiksi, täten jokaisessa annoksessa on makua, mutta määrällisesti vähemmän altistusta haitallisille aineille!


Tämä soppa ei oikeastaan hirveästi reseptiä vaadi. Kunhan pilkot siihen paljon juureksia, kuten juuriselleriä, palsternakkaa, porkkanaa yms. Perunat jätän yleensä vähemmälle, jos sitten käytän ollenkaan, sillä niiden ravintoarvo on aika pieni. Turhia hiilihydraatteja.

Tässä sopassa oli myös varsiselleriä lehdet mukaanluettuna. Selleristä saa hyvää makua, kuten myös sipuleista, joita voi lisätä maun mukaan. Sipulit kuitenkin kuullottaisin ihan aluksi öljyssä, ennen veden ja muiden aineiden lisäämistä.

Monet käyttävät liemikuutioita maun lisäämiseksi, mutta onneksi täältä saa kaupoista aitoa, hyytelöitynyttä luulientä, jota laitoin mukaan purkillisen. Siitä saa samalla kollageenia!

Keiton maustoin Tellycherrypippurilla (saa ainakin Lidleistä, mitä hienointa mustapippuria, tosin tavallinenkin kelpaa) ja valkopippurilla + mineraalisuolalla, jota ei tosin nakkien takia paljoa tarvinnut. Yrttejäkin voi käyttää!

Yritän promota kasvisten käyttöä, sillä aina ei tarvita perunaa. Tämä ohje on myös edullinen ja maistuu kaikille, perheen pienimpiä myöten. Kokeilkaapa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!