sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Sveitsi :(

Tällä viikolla olen ollut aika rasittunut koko maahan :( Suomalaisen ystävättäreni kanssa yritimme viinilasillisen ääressä keksiä tämän maan hyviä puolia. Lista jäi aika lyhyeksi, joskin kauniit maisemat ja leuto ilmasto ovatkin aika hyviä juttuja. Niin, hyvät palkat ja alhainen verotus myös. Täytyy myöntää, että juuri muuta sitten ei löytynytkään.


Työkaveri tuli töihin äitiyslomalta. Kun jälleen kerran ihmettelin täkäläistä äitiysloman pituutta (3,5 kuukautta) hän tokaisi, että eihän se nyt niin huonosti ole, ennen se oli vain kaksi kuukautta! En kyllä vieläkään tiedä, mitä tähän sanoisi...

Toiselle äitiyslomalta palanneelle naiselle tuo mies vauvan päivittäin imetettäväksi (Francescalla oli sinänsä onni, että mies on työttömänä ja vauvan kanssa kotona), mutta tämä juuri töihin palannut Evelyne asuu Genevessä ja on viikot töissä Baselissa.  Hän joutuu syömään hormonilääkkeitä, jotta maidon tuotanto loppuisi, sillä hän on kotonaan vain pidennetyt viikonloput.

...ja tässä maassa siis saivat naiset äänioikeuden vasta 1971.

*****
Minulla on asunnonvaihtokuume. Olen nyt asunut tässä postimerkin kokoisessa (30 m2) asunnossa yli vuoden, ja alan pursuta yli näistä neliöistä. Tänne muuttaessa oli ihana ajatus avata liki koko seinä parvekkeelle ja nauttia lämpimistä ilmoista, mutta oikeasti ne kesät ovatkin täällä äärettömän kuumia ja kosteita, joten pidän visusti shutterit kiinni ja istun pimeässä, sillä siten asunto ainakin viilenee.

Nyt iskin silmäni hieman kalliimpaan yksiöön tuossa parin sadan metrin päässä 700 vuotta vanhassa, suojellussa talossa. Vilkaisepa sitä täältä. Kuvat eivät kerro likikään sen oikeasta kauneudesta! Siinä olisi noin 45 m2 asuinpinta-alaa. Mutta ei parveketta. Unelmieni asunto talon yläkerrassa (siis vastaavanlainen, mutta eri tavalla kalustettu) olisi varustettuna kattoterassilla, ja oi, sen haluaisin! Tällä hetkellä se on valitettavasti varattu.

Enkä edes tiedä sopimukseni jatkosta vielä yhtään mitään. Jos sopimusta jatketaan, voisi se kattoterassiasuntokin tulla jossakin vaiheessa vapaaksi, ainakin siitä unelmoin! Tällä hetkellä ehkä ainakin asun tämän vuoden kaksi viimeistä kuukautta tuolla uudessa paikassa. Tämä nykyinen on mahdollista irtisanoa vasta kuun lopussa, ja muuttamaan pääsisin siis marraskuun alussa. No, yksi plussa Sveitsille, täällä saa muuttopäivänsä palkallisena vapaana.


*****
Kuinka moni on muuten huomannut, että Tobleronen logossa olevan Matterhorn-vuoren keskellä on karhun hahmo? Karhu on Sveitsin symboli. Löydätkö kuvasta?

2 kommenttia:

  1. Kyllä yhä edelleen kuulostaa tosi hurjalta tuo äitiyslomakäytäntö, jotenkin se että joutuu syömään hormonilääkkeitä kuulostaa tosi rankalta :( Toivotaan, että he saisivat pidemmät äitiyslomat!!

    VastaaPoista
  2. Me ei täällä osata oikein arvostaa hyvin toimivaa äitiyshuoltoa ja neuvolatoimintaa, äitiys-/vanhempainloman pituutta, päivähoitosysteemiä yms. monia yhteiskunnan tarjoamia palveluita, vaan monesti niitä pidetään itsestäänselvyytenä. Kun kuulee tällaisia juttuja Sveitsin malliin, niin täytyy vaan onnitella itseään, että elää täällä pohjanperukoilla:)

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!