Açai-marja ei oikeastaan ole marja siinä mielessä, kuin me marjat tunnemme. Se kasvaa Amazonian alueella palmuissa (paranassai, eli kaalipalmu). Nämä marjat ovat suurinpiirtein rypäleen kokoisia, ja hedelmämaltoa on vähän, koska marjan täyttää suurimmaksi osaksi siemen. Marjat pilaantuvat helposti, eikä niitä sen vuoksi voi kuljettaa pitkiä matkoja ja siksi niistä puristetaankin mehua, joka on hyvin antioksidanttipitoista (polyfenoleita). Marjassa on myös Omega-rasvahappoja (3, 6 ja 9), C-, B- ja E-vitamiinia sekä ferulahappoa, jolla on ihoa kuorivia ominaisuuksia.
Kuva: vegetarian.lovetoknow.com |
Olin äärettömän utelias tuon kuorivan miselligeelin suhteen, koska siinä on kuorivia rakeita. Ostin sen kuitenkin, koska hinta ei ollut kovinkaan kauhistuttava. Voisihan sitä käyttää muualle, vaikka jalkapohjiin, ellei se iholle sopisi.
Mitä tulee tämän miselligeelin ainesosiin, lista on aika lyhyt, eli se sisältää muun muassa - ja açai-marjan lisäksi - kalsiumglukonaattia (eli glukonolaktonia, on ihoa hoitava ainesosa), C-vitamiinia, sinkkiä, D-pantenolia, glyseriiniä ja pieniä biohajoavia kuorivia partikkeleita (selluloosa-asetaatti). Koska kyse on ihonpuhdistustuotteesta, joka ei viivy kauaa iholla, on INCI ehkä turhankin hoitava, eihän se ehdi vaikuttaa. Tosin pääasia lienee kuitenkin se, että tässä ei ole oikeastaan mitään ihoa kuivattavaa.
Yleensä poistan myös (kevyen) silmämeikin misellivedellä, mutta tätä geeliä ei voi käyttää siihen hommaan noiden sisältämiensä partikkelien takia. Kuorivat partikkelit ovat kuitenkin sen verran pieniä, ja niitä on harvassa, että ihoni ei muuten kärsi niiden kanssa liian kovasta käsittelystä, vaan puhdistuu hyvin ja geeli onkin ollut jokapäiväisessä käytössä.
Kuten mainitsin, en ole mikään kasvovesien suurkuluttaja - vielä vähemmän suihkutettavien sellaisten. Kun ajattelee järjellä, tässähän säästyy turhia vanulappuja aika tavalla, mikä on hyvä! Varsinkin, kun taannoin huomasin, että monissa vanulapuissa on puuvillan lisäksi keinokuitua.
Tässä kasvovedessä on siis açai-marjan lisäksi hyaluronihappoa, kalsiumglukonaattia, D-pantenolia ja C-vitamiinia, joka tosin on vedessä vähemmän stabiili, mikä tietty pätee myös tuohon miselligeeliin. Suihke on hienojakoista, ja ainakin minä olen suihkutellut sitä kasvoilleni puhdistuksen jälkeen reippaasti ja antanut sen sitten kuivua/taputellut sen ihoon.
Summa summarum. Ilahduttavan vähillä aineksilla tehtyjä, edullisia ja käyttökelpoisia tuotteita molemmat. INCI:n mukaan niitä ei ole pilattu hajusteilla, ja ainakaan minun (vasomotorisesta nuhasta kärsivä) nokkani ei ole niissä mitään sen kummempaa tuoksua havainnut.
Joko olet kokeillut açai-sarjan tuotteita?
Ostin syyskuussa Puolan reissulla tuon Acain kuorivan miselligeelin, mutta en ole vielä edes ehtinyt korkata koko pulloa. Kiva kuulla, että ainesosat on hyviä, vaikkakin liian hyviä viemäristä alas huuhdottavaksi.
VastaaPoistaNiin. Olen ottanut tavakseni hieroa tuon geelin naamaani ennen muita ilta-/aamutoimia, kuten hampaitten pesua yms. Ehtiipä siinä edes hiukan aikaa vaikuttaa ja ehkä imeytyäkin.
PoistaEn ollut pitkään aikaan kiinnostunut Ziajan tuotteista, mutta tämä uusi sarja houkuttaa. Vielä en ole mitään testannut, mutte esim. kasvosuihkeita kuluu mulla ahkerasti :)
VastaaPoistaVaikka Ziajan tuoteet tuntuisivatkin tutun ja turvallisen "tylsiltä", on niillä mielestäni paikkansa edullisina jokapäivä käytettävinä perustuotteina. Kannattaa kokeilla!
VastaaPoistaMä tilasin näitä cosmetik4lessiltä samalla kun tilasin essencen kalenterit lapsille. Just näitä acai berryjä ja sitä ihanaa cupuacu sarjaa.
VastaaPoista