Kvinoa-Taboulleh
2 dl kvinoaa200 g / 1 rasia kirsikkatomaatteja
1/2 kurkku
1/2 nippu lehtipersiljaa
2 kpl punasipulia
1/2 nippu minttua
1 sitruunan mehu
1/2 dl oliiviöljyä
2 tl suolaa
Huuhtele ja keitä kvinoa kypsäksi. Kuutioi kirsikkatomaatit ja kurkku ja hienonna punasipuli ja yrtit ja sekoita ne kaikki jäähtyneen kvinoan sekaan. Sekoita kastike sitruunamehusta, oliiviöljystä ja suolasta ja sekoita kastike viimeiseksi salaattiin. Tarkista maku ja tarjoa.
Hirssi-kurpitsasalaatti
1 1/2 dl hirssiä1 pieni butternut- /myskikurpitsa (n. 500 g)
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
lehtipersiljaa
ruohosipulia
2 tl suolaa
3 rkl hunajaa
Kuori ja kuutioi kurpitsa ja levitä kuutiot tasaisesti laakeaan vuokaan. Pirskottele päälle suola ja hunaja. Keitä hirssi kypsäksi suolatussa vedessä. Paahda siemenet kuumalla pannulla. Yhdistä ainekset ja mausta.
Härkäpapu-lehtikaalisalaatti
3 dl härkäpapurouhetta1 sipuli
200 g lehtikaalta
300 g parsakaalta
3 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
1/2 punttia ruohosipulia
Keitä härkäpapurouhe ja huuhtele se keittämisen jälkeen kylmällä vedellä. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja paahda ne 175 C uunissa noin 15 minuuttia. Paista suikaloitu lehtikaali öljyssä pannulla. Hienonna ruohosipuli ja yhdistä ainekset.
Feta-pastasalaatti
1 kg härkäpapupastaa1 kg aurinkokuivattua tomaattia
2 kevätsipulia
2 purjoa
1 dl oliiviöljyä
2 limeä
3 dl fetajuustoa (vegaanit voivat korvata tofulla)
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen jauhettua mustapippuria
Keitä pasta ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Pilko loput ainekset haluamasi suuruisiksi paloiksi. Sekoita oliiviöljy, limen mehut, suola ja pippuri. Yhdistä ainekset ja lisää suolaa ja pippuria tarpeen mukaan. Anna maustua vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua.
Kivoja ohjeita! Maistoitko näitä kaikkia, onko joku erityisen hyvää?
VastaaPoistaKaikkia oli tarjolla ja kaikkia maisteltiin! Vaikea valita sitä parasta, mutta jos pitäisi päättää ykskaks, se olisi kaiketi tuo lehtikaalisalaatti.
Poista