torstai 29. marraskuuta 2018

Charlotte Tilbury Mini Miracle Wand

Charlotte Tilbury on suomalaisille hiukan tuntemattomampi kosmetiikkamerkki. Nainen merkin takana on legendaarinen ja palkittu Lontoossa syntynyt meikkitaiteilija, jonka nimeä sarja kantaa.


Jostakin hankin Tilburyn Mini Magic Eye Wand - kynän, jota väsyneen näköisille silmille suositeltiin. Kynä ei ole ihan tavallinen valokynä, vaan siinä on kaksi päätä. Toisessa päässä on silmänympärysvoidetta ja toisessa valopigmenttistä silmänalusten kirkastajaa. Tuote on suunnattu nimenomaan painuneille silmille, joiden alla on silmäkuoppa korostunut ikääntymisen myötä.


Silmänympärysvoide on ohutta ja imeytyy ihoon helposti jäämättä lillumaan rasvaisena ihon pinnalle. Siinä on tehoaineina hyaluronihappoa, riisiproteiinia (siloittaa ihoa), suolayrttiä* (Salicornia, engl. glasswort, sukua joskus lautaseltasi löytyvälle samphire-nimiselle vihreälle kasville) ja syklodekstriinejä (absorbentti, joka tehostaa vaikutusta).


Suolayrtti onkin mielenkiintoinen ainesosa. Se kasvaa Euroopan merenrantamailla ja kasvi siis itsessään menestyy mitä suolaisimmissakin kasvuympäristöissä. Sitä käytetään myös ravinnoksi, koska se on hyvin antioksidantti-, vitamiini- ja mineraalipitoista. Kosmetiikkaan se sopii myös siitä saatavan öljyn takia hyvin ja kasvista saatava uute sitoo kosmetiikassa myös kosteutta eli hoitaa ihoa. Voidetta saadaan kynän päässä olevaan sivellinmäiseen levittimeen pyörittämällä metallinväristä mansettia.


Toisessa päässä kynää on valopigmenttinen voide, joka häivyttää tummia varjostumia silmien alla. Siinä on myös ihonväristä pigmenttiä häivyttämään ihon epätasaisuudet. Valopigmentit ovat hienonhienolal helmiäisellä päällystettyjä, ja neutraloivat ruskeaa, punertavaa ja sinertävää pohjasävyä. Voiteen sisältämien polypeptidien (proteiinien fraktioiden) sanotaan ruokkivan ihon omia rakennusaineita, joten pitkällä aikavälillä nämä saattavat auttaa ihoa uudistumaan nuorekkuuden säilyttäen.


Tämä voide ei ole siis mikään varsinainen peitevoide, vaan on suhteellisen ohutta, joskin kerrostettavissa. Täydellistä peittävyyttä sillä ei haetakaan, vaan se toimii korostustuotteena lähinnä, ja on siinä ihan hyvä.


Tuotetta on saatavissa 5 eri sävyä, joista minulla on numero 2 vaalealle ja neutraalin sävyiselle iholle.

Onko Charlotte Tilbury sinulle merkkinä tuttu?

1 kommentti:

  1. Ei ole tuttu, mutta kuulostaapa kivalta tuotteelta. Merkin huulipunia olen kuolannut sillä silmällä!

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!