lauantai 24. marraskuuta 2018

Pika-arvonta

Tänään meillä mies, joka tosiaan on hyvä kokki, päätti laittaa illalliseksi pippuripihvejä ja kermaperunoita, joten minun osalleni jäi hankkia siihen sopiva viini, joka sitten osoittautui eteläafrikkalaiseksi Nederburgin Edelroodiksi. Rakastan näiden tuttujen tilojen viinejä, teinhän monen monituista vuotta töitä ko. maassa.

Kassalla oli vanhempi rouvashenkilö, jolle sitten tokaisin  - ostokseni jo maksettuani  - että tarvitsen muuten myös kassin. Sillävälin kassalla maksoi ostoksiaan vanhempi mieshenkilö, jonka kortti ei heti toiminut, joten kassarouva otti sen pois ja laittoi takaisin sanoen, että:

- Se on aika hassu juttu, että naiset yleensä saavat nämä miesten kortit toimimaan.

En voinut olla pilailematta:

- Niin, sehän on tietenkin naisten oikeus ja velvollisuuskin saada miesten kortit toimimaan!

Kassarouvaa tämä nauratti tavattomasti, johon mies poistuessaan:

- Kyl mää ny ihan jäin sanattomaks... (hymyilytti kuitenkin!)

*****
Kävin samalla ruokakaupassa, ja kassalla oli kaupan itsenäisyyspäivän kynttilöitä. Minä en sitten ikinä näitä muista ostaa, eikä tietty aina ole tarvittukaan, ainakaan silloin, kun en ole ollut Suomessa.



Minusta on oikein, että kuulumme Euroopan yhteisöön, mutta silti olemme itsenäisiä. Isävainaani oli mukana taistelussa itsenäisyyden puolesta, joten sikälikin sitä arvostan.

Kaupan kassalla oli laatikollinen noita Suomi-kynttilöitä, joten ostin, nyt kun kerrankin muistin asian.

Jos haluat minulta ennen itsenäisyyspäivää kaksi kynttilää (saatan laittaa tapani mukaan pakettiin jotakin muutakin!), vastaapa tähän postaukseen kertomalla mitä itsenäisyys sinulle merkitsee ja juhlistatko asiaa jotenkin.

Vastausaikaa on keskiviikon 28.11. päivän loppuun saakka. Laita viestiisi s-postiosoite, josta sinut saa kiinni, tai vaihtoehtoisesti vahdi postausta torstaina. Voin luvata postittavani palkinnon perjantaina, joten voittajan postiosoitteen pitäisi olla siihen mennessä selvillä.

Ennen joulua (joulukuun alussa) on tulossa vielä yksi arvonta, joka on vakkarilukijoille.

20 kommenttia:

  1. Pieni on arvonta, mutta minulle merkityksellinen. Voittajasta riippuen laitan mukaan jotakin kivaa.

    VastaaPoista
  2. Rauhaa, onnellisuutta ja kunnioitusta. Panostamme itsenäisyyspäivän ruokailuun ja yhdessäoloon :)
    minna1995(at)gmail.com

    VastaaPoista
  3. No nyt onkin erikoinen arvonta:) Kyllä itsenäisyys tietysti merkitsee,mutta toisaalta ,kun ajattelee sotia,joita on jouduttu käymään:/ Niin itsenäisyys ihan niin kuin ihmisenä merkitsee paljon,kun joskus ihmiseltä viedään oma itsenäisyys väkisinkin tai jopa lääkkeillä.(Ihan oikeasti). Niin totta kai katson linnan juhlavuuksia televisiosta ja ihastelen pukuloistoa. Olen kyllä kiitollinen ,että asun Suomessa vaikka ei täälläkään ihan kaikki aina suju hyvin. Esimerkiksi psykiatrinen hoito on mielipuolista.Sen olen joutunut kokemaan.Ei se varmaan muuallakaan toimi paremmin.Olisin voinut tähän vaan listata asioita itsenäisyydestä,joita siihen liitetään usein,mutta nämä nyt olivat minun ajatukset tällä kertaa:) Jos kynttilät napsahtaa niin niillä juhlistan itsenäisyyspäivää;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todellakin erikoinen arvonta! halusin vaan antaa jollekin teistä peri kynttilää tärkeäksi päiväksi.

      En halua, että kosmetiikka on tässä pääasia, mutta kuten sanoin, todennäköisesti palkinnossa on mukana hiukan sitäkin..

      Poista
    2. Mua on muuten aina varoiteltu kynttilöistä,että niitä ei saa jättää hetkeksikään vartioimatta niin olen hiukan säikky.Jos laitan kynttilän niin tosissani vartioin sitä vaikka siinä ei järkeä oliskaan ,oi voi;) :)

      Poista
  4. ja sähköposti oli taina.vastamaki@dnainternet.net

    VastaaPoista
  5. Rakasta, vapaata kotimaata, jossa kaikki kukat saa kukkia. Itse poltan itsenäisyyspäivänä monenmonta kynttilää. Naurajatar@suomi24.fi

    VastaaPoista
  6. Itsenäisyys merkitsee minulle rauhaa ja turvallisuutta.sitä että jokainen saa olla omanlaisensa ilman loukkauksia.Meillä itsenäisyyspäivää vietetään perheen kesken, hyvää ruokaa ja kiireettömyyttä😊
    miakinnun75@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Vanhemmiten perusasiat alkavat merkitä enemmän. Niin myös itsenäisyys. Tykkään olla suomalainen, ja maailmallakin se herättää kiinnostusta. Itsenäisyyspäivänä lepään, syön, käyn hautausmaalla ja katson linnan juhlia. (Vahdin postausta.)

    VastaaPoista
  8. Itsenäisyys merkitsee itselleni paljon, kunnioitusta suomalaisuutta kohtaan. Upeaa, että meille on taisteltu itsenäinen maa olla. Poltan kynttilöitä, ja leivon yleensä piparkakkutalon. lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Itsenäisyys merkitsee rauhaa ja turvallisuutta suomessa. Salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Kunnioitusta isovanhempia kohtaan, kiitollisuutta ja turvallisuutta.❤
    Sarianna.saari95@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Itsenäisyyspäivänä hiljennytään kunnioittamaan tätä rauhaa ja vapauttamme ja sen puolesta taistelleita. <3 kati.kainulainen @ gmail.com

    VastaaPoista
  12. Mulle itsenäisyys merkitsee turvaa, kiitollisuutta sekä arvokasta kotimaata!

    hao@lailanet.fi

    VastaaPoista
  13. Itsenäisyys merkitsee todella paljon ja jotenkin itsenäisyyspäivään kulminoituu paljon perinteiden ja suomalaisuuden kunnioitusta. Mun juuret on tämän maan mullasssa!
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Itsenäisyys merkitsee sitä, että saamme päättää itse tärkeistä asioista ja meillä juhlitaan sitä hyvän ruuan parissa

    unelmiaonnesta(at)gmail.com

    VastaaPoista
  15. Täältä mummoikäinen osallistuu arvontaasi. Kaunis esittelykuva sinusta. Elämä on ennalta-arvaamaton ja sairaudetkin on otettava vastaan. Minulla blogin pito alkoi mieheni traagisen menetyksen tiimoilta. Siitä on nyt 12 vuotta.
    Itsenäisyys merkitsee vapautta päättää Suomen asioista ja on demokratia. Myös heikompiosaisista pidetään huolta.
    nina40fi@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Merkitsee todella paljon: vapautta, kunnioitusta edellisiä sukupolvia kohtaan.. Minusta on merkittävää, että saan olla syntynyt ja elää juuri itsenäisessä, onneksi vielä melko turvallisessa Suomessa. Juhlistetaan päivää käymällä hautausmaalla, polttamalla kynttilöitä, syömällä hyvin ja katsomalla linnan juhlia.
    Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

    VastaaPoista
  17. Rauhaa ja vapautta! ksefedini@suomi24.fi

    VastaaPoista
  18. Random.org on puhunut, ja voittaja on Sarkku! Laitan hänelle vielä s-postia. Kiitos kaikille osallistumisesta, ja olkaapa kuulolla jouluarvonnan suhteen!

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!