tiistai 13. marraskuuta 2018

Ziaja

Tiistaipäivä, ja täällä on edelleen likaisia astioita pitkin keittiötä. Kahdentoista hengen useamman ruokalajin päivällisiä ei kovin vähällä asiamäärällä valmisteta, olkoonkin, että pääasiassa kone tiskaa. Vähän tylsää tällainen jälkisiivous.

Mutta; postauksen aiheena piti olla Ziajan Jasmiini-yövoide. Olen jostakin joskus ostanut pakkauksen, jossa oli tämä ja saman sarjan päivävoide, mutta päivävoiteesta en nyt osaa sanoa, missä se on, vai onko peräti "parempi puoliskoni" käyttänyt sen jossakin vaiheessa pois.

Joka tapauksessa, kyseessä on ikääntyvälle iholle (50+) tarkoitettu tuotesarja. Olen tosin sitä mieltä, että ei näitä ikäsuosituksia kannata niin tarkkaan tuijottaa. Jos on kuivahkonsorttinen ja kosteusköyhä iho, niin tämä on varmaan ihan hyvä apu iästä huolimatta.


Tutkailin hiukan INCI-listaa, ja siinä on kärkisijoilla esim. hyaluronihappoa ja canolaöljyä. Hyaluronihapon kosteutta sitovat vaikutukset ovat tunnettuja, ja canolaöljy on käytännössä rypsiöljyä, joskin geenimuunnellusta rypsistä tehtyä. Se sisältää Omega-6 - ja 3 -rasvahappoja sekä E- ja K-vitamiinia, jotka kaikki hoitavat ihoa. Se myös sisältää oliivi- ja manteliöljyä, joskin pienemmässä määrässä. Muuta mainittavaa on sen sisältämä satsumankuoriöljy ja "mikrokollageeni", joskaan viimeksimainitun ansioista en olekaan ihan varma. Jostakin luin, että satsumankuoriöljyn funktiona olisi ihon hyperpigmentaatioiden vaalentaminen, mutta mitään vankkaa evidenssiä tästä ei löydy mistään. Jotakin antioksidanttista vaikutusta sillä tosin on. Sillä ja samaten voiteen sisältämällä jasmiiniöljyllä lienee ennemminkin merkitystä mieleen vaikuttavina tuoksuefekteinä.


Mukavan tuoksuinenhan tämä voide on! INCI-listan lopussa on tosin lisää tuoksuaineita, kuten linalooli, joka saattaa aiheuttaa yliherkkyyksiä. Tosin sitä lienee aika häviävän pieni määrä.

Onko Ziaja sinulle tuttu kosmetiikkamerkki?

2 kommenttia:

  1. Mä olen käyttänyt paljonkin Ziajan tuotteita, kun niitä Puolassa käydessä on tullut hommattua edullisesti. Tykkään kovasti Jasmin-sarjan silmänympärysvoiteesta. Erittäint toimiva tuote.
    Nämä sun arviot on aina todella silmiä avaavia, koska ei maallikko voi aina tietää ainesosien syvempiä ulottuvuuksia ja keskinäistä vaikutusta, mutta sun kautta monia asia aukeaa paremmin.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!