perjantai 9. elokuuta 2019

Turkkusessa

Olen ollut menneen viikon lomalla Turussa. Kiireinen viikko; hammaslääkäriä, suuhygienistiä ja kampaajaa ja nyt lapsenvahtina Naantalissa. Kaatosateita, mansikoita, kalasoppaa ja kiireetöntä oleilua, lounastelua kaupungilla ja viinittelyä ystävien kanssa.


Mansikat maistuvat ihan erilaisille kuin irlantilaiset vastineensa. Oma maa mansikka...

Kieltämättä Irlannissakin saa aika hyvää kalasoppaa, mutta itse tehtynä se on myös aika maistuvaa. Kuvassa lohikeittoa, johon käytän aina myös kylmäsavulohta.

Wiklundin katolle on poissaollessani avautunut kattobaari nimeltä Walo. Hyvät olivat näkymät Vartiovuorelle, vaikka olikin kaatosade.

Kävin muuten eilen Vähätorilla lounaalla vanhassa, tutussa paikassa nimeltä Mami. Se paikka ei petä koskaan, aina yhtä herkullista ruokaa. Vahva suositus! Jos lounaslistalla on (yleensä perjantaisin "Maksa Itse!"), mene ajoissa, sillä se saattaa loppua alta lounasajan!

Turun "italialaiskortteli", eli Casagranden talo, jossa Mami sijaitsee Vähätorilla Aurajoen rannassa.
Söin herkullista lohimureketta Rhode Island -kastikkeella. Sen seurana oli "mummonkurkkuja", eli ohuenohuiksi siivutettujen kurkkujen seassa oli ohuenohuita siivuja kevätsipulia ja baby-kukkakaalta. Ihana yhdistelmä! Jälkiruokana oli marjaparfait kinuskilla.

Meillä kuuluu työsuhde-etuihin mm. hammashoito, valkaisut, puhdistukset yms. pari kertaa vuodessa, joten nyt kun oli aikaa, käytin tilaisuutta hyväkseni. Aikamoista repimistä se hammaskiven poisto. Viimeksi minulle on tehty se ultraäänellä, mutta tämä täti Mehiläisessä oli ilmeisimmin tottunut toimimaan käsipelillä ja olipa se tuskallinen tunti olla suu auki piikin kanssa revittävänä (onko hammashoitajia tai vastaavia langoilla, olisi kiva kuulla, mikä tässä on logiikka  - varmaan sellainen on?). Huhhuh. Mistä sitä hammaskiveä aina kertyykin, vaikka kuinka lankaa ja tikuttaa hammasvälejä?

Päätän tämän postauksen kuviin kaarinalaisesta Mökki Galleriasta, jonne ajelin aiemmin tänään gallerian ehtoista emäntää ja taiteilijaa, ystävääni Sibeliä moikkaamaan. Galleriassa on parhaillaan Jaana Kotamäen näyttely "Luonnon siveltimellä". Poiketkaapa, jos sielläpäin liikutte. Sibelillä on muuten siellä myynnissä mm. mahtavia postikortteja ja lastenkirjoja jotka ovat hänen omaa tuotantoaan. Sibel on myös tavattavissa Teijon Wanhanajan Markkinoilla huomenna.
2 kommenttia:

  1. Olen kuullut, että ultraääni ei poistaisi hammaskiveä ientaskusta. Tieto koski koirien hampaita, mutta kai se on sama ihmisellä. -Eeva E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä mielenkiintoista, vaikka mielestäni tuo suuhygienisti ei kyllä ientaskuja kaivellut, vaan enemmänkin hampaiden välejä. Tai mistä minä tiedän?

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!