keskiviikko 7. elokuuta 2019

Täällä haluaisin käydä - Tropical Islands Saksassa

Olen ollut niin "sata kertaa" Berliinissä. Töitten takia ja vähän muutenkin. Koskaan en kuitenkaan ole vielä ehtinyt tänne.

Kyseeessä on vanhaan zeppeliinihalliin tehty trooppinen puisto!

Tarkalleen ottaen se sijaitsee Brandenburgissa Krausnick-nimisessä paikassa. Siellä ei ainakaan tarvitse pelätä trooppisia myrskyjä!

Halli on alunperin rakennettu pitkänmatkan ilmalaivoille ja sinne sisälle mahtuisi jopa Vapauden Patsas ja kahdeksan jalkapallokenttää.


Huomatkaa vasen yläkulma, sisällä voi päästä jopa ilmapallolennolle!

Kuvat: Daily Mail.

Sisällä on hotelleja, mökkejä ja jopa telttoja yöpymiseen. Ruokailuun voit valita jonkun lukuisista ravintoloista tai baareista. kaikkea löytyy aina luksuksesta budjettimatkailuun Voit myös käydä siellä päiväpassilla.

Kuva: Daily Mail

Paikan päällä on myös 50 000 kasvin trooppinen metsä, putouksia, vesiliukumäkiä ja voit tosiaankin lennellä siellä kuumailmapallolla. Sieltä löytyy myös kylpylä.Kuvat: Daily Mail. Kun istut ruokailemassa päivänvarjojen alla tuskin tulee huomattua paljonkaan, että yllä ei ole taivas vaan hallin seinät.

Kyllä minulle kelpaisi tällainen hotelli pariksi päiväksi, kylpylähoidot, hyvä ruoka ja tasainen +26 C lämpötila paikassa, johon ei tarvitsisi tuhrustaa aikaa matkustamalla 15 tuntia. Lisäksi Berliiniin myydään lentolippuja aika edullisesti.

EDIT: Tässä linkki jossa kerrotaan lisää paikasta ja siitä, miten sinne Berliinistä pääsee autolla tai julkisilla menopeleillä.

Kiinnostaisiko sinua? Oletko kuullut tästä paikasta aiemmin?

10 kommenttia:

 1. Onko tällainen oikeasti olemassa,aika hieno!En tosiaankaan ole kuullutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kyllä tiennyt tuon paikan olemassaolosta, avattiinkohan se joskus 2000-luvun alussa, mutta en ole ikinä ehtinyt sinne saakka. Nyt vaan mies kertoili jonkun tuttunsa olleen siellä ja tuli mieleen kirjoitella pieni postaus aiheesta. On kuulemma aivan mahtava paikka!

   Poista
 2. Onpas jännä paikka ja kumma etten ole ennen kuullut! Olisi kyllä kiinostavaa kokeilla. Epäilen kyllä etten viihtyisi, olen niin ulkoilmaihminen ja kaikki sellaiset tilat ahdistavat, joista luonnonvalo puuttuu. En usko että mua voisi huijata... Mutta ehdottomasti olisi jännä käydä. -eeva e

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se varmaan tekisi samanlaisen vau-vaikutuksen kuin Las Vegas, jota ennen ekaa siellä käyntiä epäilin turhan kitsch-paikaksi. Sitähän se tietty olikin, mutta onhan siinä oma hauskuutensa siinäkin.

   Poista
 3. No onpa upea! Kyllä todellakin kiinnostaisi käydä siellä. Tuurilla ei olisi edes ötököitä tai käärmeitäkään, saati krokotiileja! :D (vitsi vitsi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin eilen aloin ajatella; ei käärmeitä, hämähäkkejä eikä kaiken ryösteleviä apinoita! Linnunlaulu kyllä voisi olla kiva.

   Eniten ajattelen lyhyttä ja edullista lentomatkaa, siellä voisi piipahtaa vaikka viikonloppuna. Editoin muuten postausta hieman ja liitin linkin, missä on kerrottu lisää paikasta ja kuinka sinne pääsee Berliinistä.

   Poista
  2. Kiitos linkistä! Tuli luettua koko juttu, on niin erikoisen oloinen paikka. En tiedä onko siellä muita lintuja, mutta kuulemma riikinkukkoja tepastelee siellä täällä. Ehkä hyväkin, jos ei ainakaan sellaisia lintuja ole, jotka levittävät salmonellaa, se kun pilaa loman tehokkaasti... :D Linnunlaulu voisi tulla hiljaisella volyymilla puihin piilotetuista kaiuttimista, jolloin saisi linnunlaulun efektin ilman haittoja.

   Tällainen paikka olisi kiva Suomessakin, koska kelit ovat enimmäkseen aika kehnoja. Onhan meillä erilaisia kylpylöitä paljon ja osa hienojakin, mutta ei yhtään tuossa mittakaavassa. Tosin meillä on niin pieni väestömäärä, että voisi olla tuskaa saada kannattavaksi.

   Poista
  3. Niinpä! Ja onhan siellä käärme ja tarantulakin, todennäköisesti kuitenkin terraariossa.

   Pienet linnutkan voisi tietty laittaa isoon häkkiinkin, kuten Kuwait Cityn Arab Organization Buildingissa ala-aulan isojen puiden seassa on.

   Poista
 4. Oho siis mitä ihmettä :O En ole kuullut ja jotenkin en myöskään täysin kykene hahmottamaan paikan suuruutta. Uskomattomia juttuja ne ihmiset kyllä keksii mutta kiinnostaisi siis kyllä todellakin käydä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No käy ihmeessä, jos on mahiksia! Monasti ne oikeat "hienot biitsit" ovat turistipettymyksiä. Berliiniin on halpoja lentoja, sitäpaitsi. Ruoka ja muu on halvempaa. Luin monta katsausta tuosta paikasta (useampi ei ollut sponssattu, kiinnitän siihen huomiota) ja kuten niin usein, viikolla käynti on miellyttävämpi, vähemmän porukkaa.

   Mieluummin tuonne menisin kuin Balille, jossa olin jokunen vuosi sitten. Turhan pitkä matka-aika ja turistinen paikka, vaikka olinkin Sanurissa, jonka pitäisikin olla "se vähemmän turistinen paikka".

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!