lauantai 8. elokuuta 2020

Yksinkertaisista aineista saa hyvää ruokaa ja helposti: Paprikapasta

Lomaviikolla on sisäinen kotihengettäreni nostanut päätään ja olen keitellyt hilloja ja jopa ahkerasti kokkaillut miehelle. Eilen kaupasta tarttui käteen pussillinen Närpiön Snack - paprikoita (eli pieniä, erivärisiä ja rapeita paprikoita), ja tuli mieleen laittaa sydänkävylleni kasvispastaa. Vain käyttäen noita paprikoita ja jotakin muuta, eli paahdetulla paprikalla maustettua tuorejuustoa. Jaa niin, laitoin siihen kyllä kirsikkatomaattejakin, kun niitä sattui olemaan kourallinen...



Ensin pikkupaprikat viipaloidaan ohuiksi siivuiksi, poistaen siemenisen ytimen. Viipaleet paistetaan hyvässä oliiviöljyssä pehmeiksi, ei saa ruskistaa! Lisää paistamisen loppupuolella puolitetut kirsikkatomaatit. Lisäsin hiukan savupaprikajauhetta, kun sitäkin Unkarin tuliaisina sattui olemaan. Cayennepippuri voisi myös olla hyvä, mutta herra ei tykkää kovin tulisesta.


Sitten: Salainen ase! Eli paahdetulla paprikalla maustettu tuorejuusto! Käytä koko purkki per pussillinen noita snack-paprikoita ja kourallinen kirsikkatomaatteja. Notkista kastike tarvittaessa kermalla. Kasviskerma toimii varmaan myös. Tarkista maku ja lisää suolaa ja mustapippuria tarvittaessa.



Itse olisin nauttinut tämän jonkin papupastan, tai kikhernepastan kaverina, mutta kumpaakaan ei nyt ollut käsillä, eli tavallinen munapasta sai kelvata. Juustoraastetta ei tämä annos kaipaa hunnukseen, sillä niin maukasta se on ilmankin.

2 kommenttia:

  1. No NAMMM! Tämähän pitää ottaa kokeiluun! Joskus nuorempana söin itseni "irti" (= söin sitä liikaa) paprikasta, mutta nyt olen pikku hiljaa opetellut sen makuun uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pidän paprikasta, mutta onnettomuudekseni saan siitä samoja oireita kuten äitini, eli inhottavaa röyhtäilyä jopa pari päivää sen jälkeen, kun olen palasenkin sitä syönyt. Siitä huolimatta syön sitä silloin tällöin ja ainakin silloin, kun ei ole töitä ja kokouksia, röyhtäisy kesken kokouksen tai työpuhelun kun ei kuulosta kovin kohteliaalta :)

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!