Nyt kun tassakin blogissa on kayty lapi esim. Omega-3:t, niin laitetaanpa hiukan palstatilaa Omega-7:lle. Luonnollinen palmitoleiininhapon (omega-7) lahde on tyrni, ja tyrnimarjajauheessa sita onkin n. 30%, joten se kannattaa sailyttaa sen mukaisesti, eli viileassa.
Joitakin Omega-7 -tyyppeja loytyy myos maitotuotteista, joissa ne ovat luonnollista transrasvaa (ei pida sekoittaa kemiallisesti hydrattuihin transrasvoihin), ja toimivat elimistossa tulehduksia estavasti. Huomaa, etta naita hyvia omegoita ei loydy vaharasvaisista tai rasvattomista maitotuotteista.Joidenkin tutkimusten mukaan maidosta saatavat Omega-7:t saattavat jopa alentaa kolesterolia.
Kolmas hyva palmitoleiinin lahde ovat macadamiapahkinat, joiden syontia (ja Omega-7 -rasvahappoja) tutkitaan painonpudotuksessa, ja on oletuksia, etta Omega-7:t auttavat siina ja yleensakin painonhallinnassa.
Palmitoleiinihappoa pidetaan ihon vanhenemisen estajana, se kosteuttaa ja toimii vapaita radikaaleja vastaan. Se kosteuttaa myos limakalvoja niin ruoansulatuskanavassa kuin urogenitaalialueillakin (tama on hyva tieto esimerkiksi menopaussi-ikaisille naisille). Nuoremmille naisille tiedoksi, etta se on monilla myos lievittanyt aknea. Se vaikuttaa myos suotuisasti hiusten ja kynsien kasvuun.
Koska tyrnimarjajauhe mielestani sellaisenaan maistuu hieman sahajauhomaiselle (niinkuin muutkin marjajauheet) olenkin keksinyt tehda erilaisista hedelmista soseita, joihin sen sekoitan, ja sitten syon luonnonjogurtin kanssa.
Palmitoleiinihappoa saa toki myos lisaravinteena. Nama allaolevat olen hankkinut iHerbista.
Tassa tuotteessa on mukana biotiinia, piita (silica), inkivaaria, ubikinonia, hyaluronihappoa ja bioperiinia.
Lisaksi, jos puhutaan tyrnimarjajauheesta, tyrnissahan on huomattavasti enemman luonnollista C-vitamiinia kuin esimerkiksi appelsiinissa, joten sitakin kautta se vaikuttaa mm. ihon hyvinvointiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!