keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Karsi sielu, karsi ruumis, olethan nauttinutkin

Tuo pullahiireily sai kylla mahan iloisesti sekaisin. Hyi minua. Ehka taas muistan asian muutaman paivan, enka kyseiseen leipomoon poikkea. Nyt elelen lahinna vihersmoothieilla. Toivottavasti potsi rauhoittuu.

Oikeastaan en usko, etta vika olisi viljan sisaltamassa gluteenissa, vaan ehka se pahis onkin tuo sokeri. Uh.

Olen huomannut, etta suolahappovalmisteet ja ruoansulatusentsyymit auttavat hieman (tietystikin...). Kuuluisa huippu-urheilijoiden valmentaja Charles Poliquin liputtaa Biosignature-menetelmassaan suolahappolisien puolesta. En tieda, paljonko talle on tieteellista nayttoa, mutta tietty Poliquinin saavutukset puhuvat puolestaan, joskin hanella on ravintolisabisnestakin.

Niin kummalliselta kun se kuulostaakin, niin narastys ja refluksioireetkin helpottuvat tuolla suolahapolla (betaine HCl, tassa Twinlabsin valmisteessa on myos pepsiinia).

Nuo entsyymivalmisteet ovat aika kalliita, mutta tietty iHerb myy edullisemmin.


Niin, ja kaikkiin asioihin ei loydy onni pillereista. Jarkeva syominen on ykkosasia, ja silloin ei tarvita mitaan kalliita ruoansulatusjugurtteja sun muuta holmoa. Yleensa valkoisen viljan ja sokerin jattaminen pois toimii vallan hyvin. Kasvisten syontia on lisattava, ja se on siina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!