lauantai 5. marraskuuta 2011

Takkuilua apteekissa

Jalleen kerran; nyt oli tosin syypaana tyoterveyslaakari, joka oli kirjoittanut kipulaakityksen tueksi epilepsialaaketta, mutta ei ollut sitten huomannut, etta koko valmistetta ei ole olemassakaan silla vahvuudella. Laakkeet tietty just tanaan loppuivat. Loysin sitten aiemman reseptin, jossa neurologi oli maarannyt saman laakkeen alkuperaisvalmistetta 40 mg. Tata vahvuutta koko alkuperaislaakkeesta ei ole olemassakaan.

Marssin sitten apteekkiin kysymaan, mita tehda, koska jos tuon laakkeen jattaa valiin ottamatta kuin  seinaan, siita tulee todella pahat vieroitusoireet. Kun pengoin noita reseptejani, en tietty ottanut laaketta ennenkuin nyt, ja apteekissa olikin jo todella tuskallinen olo. Onneksi farmaseutti muisti minut ja loysi tiedot koneeltaan, onneksi olin juuri sielta kaynyt hakemassa ko. laaketta aiemmin.

Sain 100 kpl:n purkin mukaani 40 mg:n kopiolaaketta, ja taytyy naemma pitaa enemman silmalla sita, mita reseptissa sanoo. 10 mg x 1 on liian vahan, pitaa olla 40 mg. Siina alkuperaislaakkeen reseptissa on viela vaihtokielto.

Pistaa edelleenkin miettimaan, kuinka moni syo vaaraa laakevahvuutta tai saa sita vahingossa apteekista (ks. aiemmat kirjoitukseni aiheesta). Joskus tuollainen virhe voi olla kohtalokas.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!