perjantai 1. helmikuuta 2013

Pikakampaus, pikameikki, aamun äkkilähtöihin

Olen aina inhonnut sitä, että pitää nousta aamulla ennen kukonlaulua ylös ja lähteä matkustamaan jonnekin maailman ääriin. Ei huvita, vaikka meno olisi jonnekin lähemmäksikin.

Joskus tuli tehtyä huimat kolmekin ulkomaanmatkaa viikossa ja kumma kyllä vuosia ja vuosia se meni ihan kunnialla, vain yhden kerran nukuin "pommiin" ja heräsin vasta siihen kun etukäteen tilatun taksin kuski soitti.

Minä siihen: "Niin se taksi oli kylläkin tilattu puoli viideksi."
Kuski: "Nyt ON kello puoli viisi!"

Ohhoh, tapani mukaan en ollut vielä pakannut mitään (pakkaan edelleenkin, vielä tässäkin iässä vasta ihan viime tipassa), koira piti ulkoiluttaa nopsaan, sillä koiran hoitaja tulisi vasta puolenpäivän aikaan hakemaan hänet. Taksi oli tietenkin tilattu niin, että ehtisin juuri ja juuri kentälle.

Koissu oli yhteistyöhaluinen ja teki tarpeensa portaitten viereen heti kun ulos pääsimme, kahmin tavarani kasaan ja vasta taksissa tarkastin, että minulla ylipäätään oli kaikki vaatteet ylläni ja kengät samaa paria. Olivathan ne, mutta taisin olla aikamoinen näky kun tukka kampaamattomana ja meikittömänä ryntäsin lähtöselvitystiskille ihan viime tipassa, ja siitä suoraan koneeseen. Koko "lähtöselvitys" kotona taksin odottaessa taisi olla hiukan yli kymmenisen minuuttia. Henkilökohtainen ennnätykseni.

Nykyään tuo ei onnistuisikaan, koska turvatarkastuksia on kiristetty. Tosin kuitenkin esim. netissä tehty matkaselvitys säästää aikaa jonottamiselta.

Minulla oli sinä päivänä kolme lentoa, ja vaikka lentolippu oli vaihtokelpoinen business-lippu, olisi ollut hankala päästä määräpäähän ajoissa jos olisin ensimmäiseltä lennolta myöhästynyt. Businessloungessa kävin peseytymässä ja siistimässä itseäni. Pääsin perille siis jotakuinkin asiallisen näköisenä ja vielä kaikki paperit sun muut vehkeet laukussani.

Sitä aamua en halua kokea uudelleen.

Joskus tulee kuitenkin aina olevinaan kiire jonnekin, ja ajattelin tähän listata hiukan niitä kosmetiikkatuotteita, jotka olen itse (laiskuudessani) kiireessä kokenut hyviksi.

On tietty hyvä tehdä sen verran perustyötä oman naamansa eteen, että pitää ripset ja kulmat värjättyinä tai kestopigmentoituina, kuten minulla on silmien rajaus ja kulmat.

Kasvojen puhdistuksen jälkeen voi käyttää jotakin suihkutettavaa kasvovettä ja sen jälkeen silmien ympärille voi käyttää vaikka Yves Rocherin Cure Solutions -sarjan turvotusta lievittävää ja tummia silmienalusia häivyttävää roll-on -silmävoidetta. Sain sitä tuubillisen ja totesin yllätyksekseni sen olevan aika hyvää tavaraa. Ei jää rasvaiseksi kerrokseksi silmänympäryksille.
Kolme kuulaa hierovatkin silmänalusia.

Meikkipohja on myös helppo suihkauttaa kasvoille, jos valitsee Christian Diorin Airflash -meikkivoiteen. Tasainen jälki pienellä vaivalla, tosin hiukset kannattaa suojata.

Jos mustat silmänaluset tai väsynyt ilme vaivaa, sen voi vielä korjata näppärästi Laura Gellerin Wonder Wand Eye Brightenerillä. Loistotuote, eikä edes kallis.

Hiukan ripsiväriä, poskipunaa ja huulipunaa. Rimmelin Lasting Finish by Kate Moss oli hintaansa nähden yllättävänkin hyvä huulipuna, jolla saa värin levitettyä niin tarkkaan, ettei rajaustakaan tarvita.


Sitten jatketaan yön aikana lätsähtäneestä tukasta. Sen juuriin tupsutellaan hiukan Tigin Bedhead Sugar Dustia ja hierotaan se hiusten tyveen. Näin hiuksista tulee ilmavat.

Sen jälkeen hiukset voi muotoilla harjalla/kammalla tai käsin. Fudgen Unleaded Hair Cement hyydyttää sen paikalleen salamannopeasti.


Koko komeuden päälle hiukan Joicon kosteussuojaa, ja kampaus kestää säässä kuin säässä.
Joico Design Humidity Blocker
Tällä setillä ainakin homma sujuu hyvinkin nopeasti ja voilá, olet valmis estradille kuin estradille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!