maanantai 11. helmikuuta 2013

Cake aux Olives

Joskus on mukava leipoa jotakin suolaista syötävää. Esimerkiksi tämä "oliivikakku" on herkullista niin lämpimänä kuin kylmänäkin, varsinkin hyvän punaviinin kanssa. Oliivikakkua voi toki tarjota myös kahvipöydän suolapalana tai keittojen ja salaattien ohessa.

Olen saanut ohjeen ranskalaiselta ystävättäreltäni joskus vuosia sitten. Kokeilkaapas tekin!


Kinkku ja oliivit voivat olla ehkä hiukan pienemmäksi pilkottuja kuin tässä kuvassa.


Cake aux Olives, eli Oliivikakku

1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
1 ½ dl oliiviöljyä
4 kananmunaa
100 g Gruyere- tai Emmentaljuustoa
n. 300-325 g vehnäjauhoja
200 g keittokinkkua
100 g vihreitä oliiveja
100 g mustia oliiveja
2 tl leivinjauhetta
suolaa
mustapippuria myllystä

Laita uuni lämpiämään 150 C. Vuoraa pitkä leipävuoka leivinpaperilla.

Hienonna oliivit, juusto ja kinkku erikseen. Voit tehdä tämän tehosekoittimessa mutta seoksesta ei saa tulla sosemaista vaan ainekset saavat olla selvästi erottuvina ison nuppineulanpään kokoisina paloina.

Vatkaa sekaisin viini, öljy, munat, jauhot, leivinjauhe, suola ja pippuri (ole varovainen suolan kanssa jos/koska juusto ja kinkku ovat kovin suolaisia).

Sekoita tämän jälkeen kaikki ainekset yhteen ja kaada seos leipävuokaan. Paista uunissa n. 45 minuuttia.

Tarjoa joko lämpimänä tai kylmänä. Oliivikakun voi tehdä pakastimeen jopa paria viikkoa ennen kutsuja ja se kannattaa sulattaa jääkaapissa yli yön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!