sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Jalkojen kipeytymisestä ja muutama kommentti päivänpolttavista uutisista

Maailmalla - ja miksei varmaan Suomessakin - kuhistaan kahdesta lihaan liittyvästä skandaalista. Toinen liittyy Ruotsissa hampurilaisista löydettyyn EHEC-bakteeriin, joka on siitä johtuneiden sairaustapausten vuoksi saanut hampurilaiset ja hampurilaispaikat tarkempaan syyniin.

Mitä tulee tähän hevosenlihaskandaaliin, voi vain todeta, että on todennäköistä, että niin tällaiset kuin EHEC-bakteeritapauksetkin oletettavasti vain lisääntyvät ja laajenevat ajan myötä sitä mukaa kun alan teollisuus jatkaa keskittymistään. Jos esim. USAssa on lihanjalostus keskittynyt noin 13 paikkaan, ongelmat voivat levitä noista keskuksista hyvin nopeasti ja laajalle alueelle.

Briteille hevosenlihan syöminen on samaa kuin Suomessa laitettaisiin perheen lemmikkimarsu pataan. Kumpikin liha on syömiskelpoista ja joissain päin maailmaa yleistä, mutta joissain kulttuureissa se on tabu. Tuon usein mukanani savustettua poronlihaa Lontooseen, ja sitäkin pidetään aika omituisena ruokana, mutta toistaiseksi siitä ei ole kieltäytynyt kuin eräs amerikkalainen ystäväni. Että näin sielläpäin. Suomessa ei hevosenlihan syönti kaiketi ole aiheuttanut mitään suurpaniikkia ruoan suhteen.

Mutta nyt piti puhua jalkojen kipeytymisestä. Minulla on ongelmajalat, jotka kipeytyvät helposti kengissä kuin kengissä. Yleisesti ottaen jalkojen kipeytymiseen voi johtaa monikin syy aina lihaksistosta ja asennosta ylipainoon. Kävelytyylini ei ole ehkä optimaalisin, ehkä asentoharjoittelu tekisi hyvää.

Sitten kuulin, että vanhemmiten jalkapohjan rasvatyyny ohenee. Tässä saattaa olla syy siihen, miksi varsinkin päkiäni ja kantapääni kipeytyvät oltuani jaloillani jonkin aikaa. Onneksi netistä saa tilattua kaikenlaisia pehmykkeitä edullisesti, joten ainakin nämä seuraavat menevät kokeiluun:



Kerron sitten kokeiltuani miten auttoivat.

Sitten vielä viimeinen kommentti päivän uutisiin: Otsikoissa oli juttu, jonka mukaan

"Asiantuntija kommentoi pettämistä: Syy löytyi naisen miesmäisyydestä."

Lausunnon antanut "asiantuntija" oli tietenkin mies  - ellette heti arvanneet juttua kurkkaamatta. Ah taas miehet saivat synninpäästön! Kaikkihan on aina tietenkin naisten vika, sisältäen ilman muuta sen, ettei mies osaa aikuismaisesti ottaa vastuuta omasta toiminnastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!