maanantai 25. helmikuuta 2013

Fuusiokeittiön kookoskana

Kanaa ette ole nähneetkään minun kokkaavan, siitä syystä, ettei se ole lempiruoka-aineitani. Kana maistuu  - tunkiontallaajalta, ja jos sitä syön, siinä pitää olla mausteita tarpeeksi peittämään sen ominaismaun. Laitoin sekaan myös shirataki-nuudeleita, joille myös pitää olla äreän makuinen kastike, koska itsessään ne ovat mauttomia.

Kookoskana a la Dzinni (2 annosta)

paketti maustamattomia broilerinsuikaleita
pala tuoretta inkivääriä
säilykepurkillinen kookosmaitoa
pari chilipalkoa
nippu kevätsipulia
valkosipulinkynsi
1-2 rkl korianterinsiemeniä murskattuna (tai enemmän)
ronski rkl kookosöljyä
kourallinen kirsikkatomaatteja tai vajaa kourallinen raparperinvartta kuorittuna ja pilkottuna
muutama neulapapu tai littana sokeriherneenpalko pilkottuna viistottain
1-2 limeä
vietnamilaista kalakastiketta
paketti shiratakinuudeleita tai iso kourallinen mung-pavunituja

Kookosöljy kuumennetaan pannulla ja siinä kypsennetään kana , kevätsipuli ja korianterinsiemenet, jotka laitetaan rasvaan murskattuina ensin. Lisää myös kuorittu ja hienonnettu valkosipulinkynsi ja viipaloitu inkivääri tässä vaiheessa.
Kaada sekaan kookosmaito ja pilkottu chili, ja anna seoksen poreilla hieman kasaan. Lisää herneenpalot, puolitetut kirsikkatomaatit ja huuhdotut ja hyvin valutetut nuudelit. Keitä vielä seosta vielä kasaan, jos on tarve.

Koska pata on vielä tässä vaiheessa aika lällärin makuista, vaikka tomaatti (tai raparperi) siihen hiukan kirpeyttä tuokin, maustetaan seos limen mehulla ja kalakastikkeella. Kalakastike antaa ruokaan sen suolan, mitä se tarvitsee.

Jännnittävä fuusiokeittiön kookoskana on valmista syötäväksi.
Jos käytät shiratakin sijasta mung-pavunituja, niin ne lisätään viimeiseksi ja niille riittää nopea kuumennus, jolloin ne jäävät rapsakoiksi hampaissa.

Tätä kanaa minäkin pystyin syömään ilman mitään nyrpistelyjä, joten ehkä sitä pitää kokeilla toistekin.

1 kommentti:

  1. Mun pitäis hiukan ryhdistäytyä ja ottaa kookos käyttöön, tunnustan että en ole tainnut juuri koskaan käyttää...ja ohjeet ovat kuitenkin niin herkullisen kuuloisia.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!