keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Muotia?

Erään naistenlehden palstalla todettiin legginsien olevan täysin out nykypäivänä. Ihan samaisessa numerossa toinen stylisti taas hehkutteli leggiensien tyylikkyyttä vaikkapa miniminihameen kanssa.

Ketä tässä pitäisi uskoa? Joku huomautti minulle taannoin matalakorkoisten talvisaappaiden muodikkuudesta verrattuna korkeakorkoisiin, mutta miksi siis suuri osa postimyyntienkin saappaista on korkeakorkoisia? Kävin kaupungilla tänään ja vastaan purjehti nuoria naisia korokepohjallisissa kengissä, ihan kuten 70-luvulla oli muotia.

Mutta jospa minä vetäisisin päälleni vaikkapa muodikkaasti revityt leggarit ja yhden niistä huippukalliista kahdesta kaistaleesta valmistetuista topiksi kutsuttavista niin muodikkaista teltoista ja vielä lisäisin lookiin korokepohjakorkkarit ja päähän tietty vielä sellaisen merkillisen roikkuvan pipon, niin en uskalla edes sanoa, mistä karanneelta näyttäisin.

Miltä näyttäisinkään tällaisessa pipovirityksessä?
Tänää olikin itse asiassa Hesarissa aiheeseen sopiva kirjoitus. Onko se niin, että kokemattomat teini-ikäiset ovat ehdottomia muodin suhteen ja tuntevat uusimmat trendit? Onko niin, että useamman vuosikymmenen trendit tuntevat ja nähneet keski-ikäiset ovat epävarmempia siitä, millaista muotia heidän pitäisi päälleen laittaa?

Muistan kun teini-iässä ihmettelimme keski-ikäisten vanhahtavaa pukeutumista. Olisimmeko pukeneet "vanhukset" (lue: keski-ikäiset) omalla tavallamme, vaikkakin se olisi heidän ikäluokkaansa olevien silmissä näyttänyt naurettavalta? Eikö se meidän teini-ikäisten mielestä olisi näyttänyt hassulta?

Muistan kun parikymmentä vuotta sitten eräs parikymppinen tyttö ihmetteli hiukan päälle nelikymppisen opettajansa päällä olevia farkkuja sanoen olevan hassun näköistä kun tuon ikäisellä on farkut. Hassun näköistä? Parikymmentä vuotta sitten?

Niin, ei minulla ole muuta kuin kysymyksiä tästä aiheesta. Koen kuitenkin pukeutuvani ihan muodikkaasti, mutta ikäiselleni sopivalla tavalla. Tavalla, joka ei mielestäni tee minusta hassun tai liian vanhan näköistä. Moni voi tietty olla toista mieltä :D  Ah, tämä ikä.

Niin, helmiltähän ne varmaan näyttävät, ainakin lasissa yöpöydällä, heh.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!