lauantai 9. helmikuuta 2013

Osaatko käyttää kosmetiikkatuotteitasi?

Kitjoittelin aiemmin täällä primereistä. Noita voi ennen meikkiä levittää naamalleen vaahtomuovivipalla, mutta jos käyttää esim. tuota Dioria, kaksipuolisen vipan samettimainen puoli on sitä varten. Ja sillä vain painellaan ihoa, ei pyyhitä.

Jos ostamasi kivipuuteri tuntuu klimppiytyvän naamalle, kannattaa katsoa, millä sitä levittää. Monasti syy voi olla vipassa. Varsinkin herkästi kiiltelevälle iholle tarvitaan hiukan toisenlaisia aseita, eli juurikin samettivippa tai jumbosivellin. Vippa on kuitenkin mielestäni parempi.

Ostitko ripsivärin, joka on putkilossa liian löysää ja tuhrii silmät muualtakin kuin ripsistä? Tähän valitettavasti törmää joskus, mutta ei kannata ripsaria pois heittää, vaan levittää se ripsikammalla.

Käytä ripsikampaa, jos ripsivärimassa on liian löysää....

...ja tällä sitä sitten levitetään ripsiin!
Ripsikampaa käyttämällä tulee yllättävän siistiä jälkeä. Kamman saa näppärästi pyyhittyä puhtaaksi toimituksen jälkeen ja mielestäni tuo tapa levittää ripsari ripsiin säästää värin kulutustakin.

Varsin usein ripsivärien harjoja ei osata käyttää oikein. Pallomaiseen harjan, tai pallomaiseen harjan päähän oli ensin totuttelemista ennenkuin älysin, että juuri sillä saa käytyä läpi parhaiten ripsien latvat. Sillä tavalla niihin saa pituutta lisää.

Mikä ihme se tämä sitten on?
Joskus on tietty hankala löytää logiikkaa jonkun tuotteen suunnittelussa. Yllä on kuva Shiseidon Majolica -sarjan ripsienpohjustustuotteesta, joka kyllä kieltämättä hämmästytti minuakin niiden kaikkien kaikkien kiukkuisten kauneusbloggareiden lisäksi, jotka olivat valmiit heittämään tuotteen hetipaikalla roskakoriin.

Vaikk tuo ripsikampa todella nurinkuriselta vaikuttaakin, ja vaikka itse pohjustusaine tuntuu lähinnä liimalta, on se kuitenkin aika kätevä kokonaisuus, kunhan sitä oppii käyttämään. Pohjustus tekee erotellut ja vahvat ripset, joita tuotteessa olevat kuidut pidentävät. Ripsiväri tarttuu hyvin kiinni eikä varise tai klimppaannu.

Sitten yksi hyvin usein väärin käytetty tuote on kuivashampoo. Ei sitä suhautella yltympäriinsä hiuksille, vaan hiusten juurille tukan sisään. Sitä siis hyödynnetään samalla volyymiä tuovana muotoilutuotteena, koska se tuottaa hiukseen myös tekstuuria, jonka tosin jotkut kokevat hiusten karheutena.

Tulisiko vielä mieleen jotakin kauneustuotteita, joiden käyttö pitää opetella oikein?


4 kommenttia:

  1. Musta tuntuu, että nykyajan teinit käyttävät valokynää peitepuikkona. En ole ihan ymmärtänyt logiikkaa. Ehkä kenties väärinkäyttöä taas tässäkin?

    VastaaPoista
  2. Aivan! Tässä on vielä sellainen juttu, että sitä käytetään tummien silmänalusten peittämiseen, mihin se ei todellakaan ole tarkoitettu. Varsinkaan silloin, kun tummat silmänaluset eivät ole varjostumaa, vaan ihoon niin ohut, että verisuonet kuultvat läpi.

    Postailenkin tässä lähitulevaisuudessa mustista silmänalusista lisää.

    VastaaPoista
  3. Huh hyvä, ne valkokynät tekevät "valkobanda" efektin kivasti valokuvissa... Auts! Toisaalta en ymmärrä et mihin tarttee primereitä ja muita kivoja voiteita ja tahnoja, jos voi käyttää mineraalimeikkiä! Siinä on kaikki, niin on hoitoa, peittoa, kiillon poistoa kuin kätevyyttä, säilyykin mittaamattomia aikoja. :) Tykkään! JA voi lisätä vielä päivän mittaan jos tarpeen. Itselläni on hankalat nenänpielet, rasvaiset ja tosi paljon suonia pinnassa ja LilyLolon tuotteet riittävät ne siistimän ihan loistavasti. Ennen käytin ihan teatterimeikkisarjaa peittämään mokoman helotuksen. :)

    T. Mimmis

    VastaaPoista
  4. Mimmis, minäkin käytän usein mineraalimeikkejä, juurikin LilyLoloa yleisimmin, mutta valitettavasti kun ihohuokoset ovat aika suuret, niin tarvitsen alle jotakin, joka tasoittaa ne. Mineraalipohjakin alkaa jossain vaiheessa kiillellä, joten pyrin sen estämään varsinkin työpäivinä ja maratonkokousten ollessa kyseessä, jolloin ei ehdi välillä mennä siisitimään naamaansa.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!