lauantai 9. maaliskuuta 2013

Pulled pork eli ylikypsää possua

Tämä on herkullista ja helppoa. Tässä valmistusohje kuvina. Varaa lihaa reilusti, sillä tämä maistuu vähän liiankin hyvin niin kylmänä kuin lämpimänä. Salaatin kanssa tai voileivän päällä. Seurakseen se vaatii esim. sinappia tai barbeque-kastiketta; tämä possunlapa tosin syötiin vieläkin parempien lisukkeiden, eli pinaatin ja tzatzikin kanssa. Olipa oivallinen makuyhdistelmä!

Varaa iso kattila ja pilko sinne muutama sipuli, valkosipulinkynsiä, muutama kokonainen neilikka, muutama pippuri (saa olla mitä sorttia tahansa, tänään laitoin savustettuja mustapippureita) ja laakerinlehti. Vähän mitä nyt sattuu kaapissa olemaan. Lisää köntsä porsaanlapaa, jossa mielellään saa olla luu. Tänään käytin suolattua, mutta se voi olla suolaamatonkin. Noin kilo on sopiva pala.

Lisää lihanpala ja runsaasti vettä, sillä se haihtuu liehuessaan. Anna kuplia kannen alla miedolla lämmöllä n. 3-4 tuntia. Liha irtoaa silloin luusta ja on mureaa. Yleensä ohjeissa neuvotaan kuorimaan vaahtoa pois, mutta tässä sitä ei tullut kuorittavaksi saakka.

Herkulliset tuoksut täyttävät keittiön padan hiljalleen poristessa....



Herkullisen mureaa possua!
Tämän possun seuraksi haudutin pinaattia kermassa ja tarjosin koko komeuden valkosipulisen tzatzikin kanssa. Olipa yksi parhaista makuelämyksistä ikinä!

Herkkua kerrassaan!

2 kommenttia:

  1. Teen tämän tyylistä usein leivinuunissa ja tulee kyllä todella herkullista, ihan herahsti vesi kielelle kuvia katsoessa.

    VastaaPoista
  2. Rippeistä voikin sitten keittää soppaa seuraavana päivänä. Lisää vaan vettä ja juureksia ja kiehauttaa kasvikset pehmeiksi. Makua piisaa hyvin tällaisessa keitossa!

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!