torstai 28. maaliskuuta 2013

CC-voide - katsaus

Juuri kun BB-voidebuumi pääsi leviämään kaikkiin kosmetiikkamerkkeihin ja värillisiä päivävoiteitakin alettiin kutsua BB-voiteiksi, saapuu idästä uusi buumi, jossa on nyt kyse CC-voiteista. Lyhenteestä CC on varmaan tulossa yhtä monta väännöstä kuin lyhenteestä BB  - nyt lyhenteellä voidaan ymmärtää tarkoitettavan "colour correction -", colour control -" tai "complete correction -voidetta".

Sen pitäisi olla parempi versio BB-voiteesta, joten minäkin kiinnostuin. Voiteen pitäisi hoitavien ja ihoa vaalentavien ominaisuuksiensa lisäksi muokkautua käyttäjänsä ihonsävyyn sisältämiensä eriväristen värihiukkasten avulla. Sinänsä ei mikään maailmaamullistava keksintö, sillä aidot BB-voiteethan tekevät samaa, eli aluksi kun niitä pyyhkäisee iholle, sävy on sameanharmahtava, mutta hetken päästä se sulautuu ihoon. Tuli myös mieleen se eräs Giorgio Armanin meikkivoide, jonka sisältämistä sinisistä hiukkasista niin kohuttiiin pari vuotta sitten.

Eikun shoppaamaan ja tätä kokeiltiin nyt ihan ensimmäisenä.

Tonymolyn Pure Aura CC Cream oli helpoiten saatavilla ja se meni heti kokeiluun. Heti ensimmäiseksi on huomautettava, että se ei todellakaan vaihda väriä kuten tuosta ylempänä olevasta kuvasta luulisi, vaan vaikuttaa ensialkuun hiukan kuin valkoiselta sinkkipastalta. Pumppupullosta plussaa, sillä se on kätevä ja hygieeninen.

Mitä ihm....? Kuin sinkkipastaa käden päällä. 

Levitän voidetta ja tuijotan  - milloin se oikein alkaa vaihtaa väriä?

Voide on imeytymässä. Mahtoikohan tulla hiukan paksu kerros?

Se on siinä.... Kuva on huono, mutta tarkalleen katsoessa voide on muuttunut hiukan kuin vaaleanpinkiksi helmiäiskerrokseksi.

Naama näyttää levityksen jälkeen valkoiselta kuin lakana. Mietin, voinko lähteä sellaisen näköisenä ulos asioille vai laitanko hiukan aurinkopuuteria tai poskipunaa. Vai mahdanko näyttää sen jälkeen Pelle Hermannilta punottavine poskineni?

Hmmm. Naiset kaukoidässä ehkä haluavat näyttää kalkkilaivan kapteeneilta, mutta minulle se ei sovi. Se ei ole terveen näköistä.

Voide kylllä tasoitti ihon väriä, kieltämättä ihan hyvinkin, mutta ei tarpeeksi. Kuitenkin mikä tahansa hyvä primer tekee sen saman. Tai BB-boomervoide, joita minullakin on kaapissani pari.


Tämä on hyvin samantapainen primer-voide (Skinfood Black Egg Pore Primer).

Summa summarum; pidän tuota kokeilemaani CC-voidetta hyvänä primerinä, ja sellaisena sen todennäköisesti pois käytänkin, sillä voide jätti ihon kivan mataksi ja tuntui pitävän kiillon kurissa. Mutta en voi sanoa, että se olisi maailman ainoa voide, joka niin tekee.

Tällä saa myös samanlaisen efektin aikaiseksi (Missha BB Boomer).

2 kommenttia:

 1. Niin... tämä BB ja CC boomi on hiukan oudohko minulle (siis en käsitä miksi näistä on niin kauhea kohu...) Omistan kyllä BB voiteen jota en voi parhaalla tahdolla kutsua päivävoidetta kummemmaksi (ja jonka voisin hoitaa sekoittamalla päivävoidetta ja meikkivoidetta) tosin kesällä huomasin BB paremmaksi. Mutta olen ymmärtänyt että nämä BB tarkoitettiin alun alkaen *hoitamaan* ihoa oikeasti (ja tasoittamaan palovammoja ja vaikeita iho vaurioita) Ja ihanat itäiset naiset ottivat ne omikseen rakkaudesta vaaleaan ihoon. Ja se oikea BB on melko paksua, sitä en tiedä minkälainen on CC voiteen koostumus? Täytyy tosin tunnustaa mieluiten käytän second skin tyyppisiä meikkivoiteita... sitä kun sai parikymmentä vuotta sitten ihan väkisin levittää paksumpia pakkeleita nassulle ;)

  -nina-

  VastaaPoista
 2. BB-voidehan oli alunperin saksalaisen dermatologin, Christina Schrammekin keksintö kauneusleikkauksista ja erityisesti ihon happokuorinnoista toipuville henkilöille. Tässä esittelyvideo:

  http://www.youtube.com/watch?v=zV3FSJt09ds

  Se on valitettavaa, että nykyisin noita sävytettyjä päivävoiteitakin kutsutaan BB-voiteiksi, vaikka ne eivät ole sitä. Kun on aitoa BB-voidetta kokeillut, ymmärtää, mitä etuja sillä oikeasti on.

  Useimmat esim. korealaiset BB-voiteet ovat todella kalkkilaivan kapteeneille, mutta itse löysin Etude House -nimisestä sarjasta oman suosikkini, joka ei tee sairaan valkoisen väriseksi.

  Minulle on tulossa lisää CC-voiteita kokeiluun ja raportoin sitten niistä. Tykkäsin kovasti tästä Tonymolysta, mutta se menee vain primerinä, ei siis sellaisenaan. Huomasin senkin seikan, että se jotenkin pakkautuu ihohuokosiin näkyen pieninä valkeina pisteinä, jos ihan tarkasti katsoo, eli se pitää hieroa ihoon yhtä topakasti kuin BB-voiteet, jotta se sulautuisi ihonväriin oikein.  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!