perjantai 29. maaliskuuta 2013

Kärsimystä ja kalalooraa

Olin eilen ystävättäreni kanssa pizzalla ja samalla tuli vedettyä kolme lasia viiniä. En tiedä, johtuiko pitkään vietetystä gluteenittomasta kaudesta vai liki neljän kuukauden viinittömyydestä (tai alkoholittomuudesta) tai sitten noista yhteensä ja tuosta kirotusta syöpälääkkeestä, joka saa aikaan huonovointisuutta.

Jokatapauksessa vatsani oli yöllä olin niin kipeä, että olin jo varma että kuolema korjaa. En oikeasti pystynyt edes liikkumaan. Iltapäivään mennessä se alkoi olla ohi ja myöhemmin iltapäivällä tuli ihan hermojaraastava nälkä.

Päätin kuitenkin syödä varovasti ja laitoin uunivuokaan kukkakaalta ja lohimedaljonkeja, ja hyväähän siitä tuli.

Laakeaan uunivuokaan pakastekukkakaalta, merisuolaa ja valkopippuria, päälle lohimedaljongit, joille sama maustesekoitus + loraus kuivaa valkoviiniä 8viimeksimainittu ei ole pakollinen). Päälle tillisilppua ja puolitoista purkkia kermaa. Ns. "laputettu" (vanhaksi päässyt, hapannut) kerma on ihan OK, vaikka ei kauniilta näytäkään. Käytän sitä paljon.

Miedossa lämmössä se muhi ja oli lempeää ja helppoa ruokaa, vatsa tykkäsi.

Ai niin, tulihan sitä syötyä hiukan pashaakin ja italialaista Moscatoa sen kanssa.

Päästäispashaa ja Moscato d'Astia.

..... ja kun pizzan laadusta piti ruikuttaa niin tässä asiakkaalle lepyttelyjätski:


UH!!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!