perjantai 8. maaliskuuta 2013

Tuskailua kenkiä valitessa

Tämä nyt ei ollut mitään uutta, mutta taas tuskittelen kenkäostoksilla. Onneksi on noita postimyyntifirmoja, joilta voi tilata kasan kenkäpareja ja sitten sovittaa rauhassa kotona ja palauttaa ylimääräiset sitten pois.

Ekasta satsista tosin jouduin palauttamaan kaikki.... Voiko olla niin, että vanhemmiten jalka vain kasvaa ja kasvaa? Leviämisen vielä jotenkin ymmärrän...

Pitäisi olla minun kokoani, tai oikeastaan yksi koko jopa suurempaan päin, mutta mikään näistä ei mennyt kunnolla jalkaan.

Tarkoituksena olisi siis löytää säällinen musta ja nude korkkaripari, joita voisi käyttää virallisemmissa tilaisuuksissa.

Seuraavasta satsista löytyi yksi suurinpiirtein sovelias Eccon kenkäpari, eli tuo, jossa on ruskea korko. Kengät eivät kuitenkaan ihan vastanneet sitä, mitä etsin, ja noitten kenkien kärjet ovat avonaiset, mutta otin ne nyt kuitenkin. Hyvät kengät kävellä, kunhan ne muokkaantuvat jalkoihini. Nuo nudenväriset olivat hyvännäköiset ja mukavat jalassa, mutta materiaali (tekomokka) ei ollut kovin kivan tuntuinen, ja varmaan nuhriintuu kesäkäytössä nopeasti.


Kaksi ylintä kenkää ovat molemmat Eccon ja samaa kokoa. Silti vasemmanpuoleinen ei olisi mitenkäänpäin mahtunut jalkaan. Kummallista, sillä luulin samalla valmistajalla olevat suhteellisen samantyyppiset lestit.

Kovin on kummallisiakin kenkiä myynnissä. Mietin, että kuka tällaisiakin käyttää?

Vaikka historiassa tiedetään käytetyn jopa liki 50 cm korkeita kenkiä, mietin mahtavatko tällaiset sentään olla mikään muodin tulevaisuuden trendi?

Minä varmaan kompuroisin tuollaisilla joka käänteessä :D

Sorruin kuitenkin tilaamaan parit platoopohjaiset flipflopit, halvalla kun sai.


Hiukan yli kympin sijoitus kahdesta parista yhteensä. Saapa nähdä, mitä sitten kestävät. Saattavat kuitenkin olla ihan mukavat kesäpopot.

Samaan syssyyn innostuin ostamaan myös tällaiset:

Mustat tällaiset ovat tulossa postissa. Hinta hiukan toistakymppiä postareineen.

Mutta mitä minun oikeasti tekisi hirveästi mieli  - masaikenkiä, eli MBT- tai keinukenkiä!!! Satuin huomaamaan erään liikkeen ikkunassa kerrankin hiukan siedettävämmän näköiset sellaiset:



Kivannäköisiä MBT-kenkiä!!!!
Minulla on huono tasapaino, ja nämä kengät on suunniteltu nimenomaan aktivoimaan kehoa korjaamaan ryhtiä ja käyttämään samalla useita normaalisti vähäiselle käytölle jääviä lihaksia, mitä kyllä tarvittaisiin. Kenkien juju on siinä, että niiden pohjan muoto "muuttaa" kävelymaaston luonnollisen epätasaiseksi, eli kävellessä niillä aktivoituvat nekin lihakset, jotka eivät sitä tee kävellessä tasaisella kadulla.

Näitten kenkien huonoja puolia ovat kamalannäköiset mallit ja hinta. Parista saa pulittaa kolmekinsataa euroa. En ole vielä uskaltanut piipahtaa katsomassa, mitä nuo uudet kiiltonahkamallit maksavat, mutta kerron sitten, jos rohkenen sen tehdä!

2 kommenttia:

  1. Kerro sitten kokemuksia jos ostat MBT-kengat. Mina harkitsin niita, kuulin eta aina pitaa kaupassa sovitta aja on neljenneskokojakin. MUTTA sitten kuulin etta koska ennestan kavelen jo paljon en niista hyody vaan isoin hyoty on sellaisille jotka eivat paljon liiku esim yksi tuttavani joka useimpina paivina ei poistu kotoa koki puolen tunnin kavelyn MBT-kengilla jo urakaksi ja kehui niiden laihduttavaa vaikutusta. Jos haluat kokeilla halvempia popoja niin esim Avon on myynyt vastaavia lapsyja ja kesapopoja jo vuosia, kuulemma sama mukavuus ja teho mutta murto-osahinnalla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tämä onkin hyvä tietää! Mahtaako Avon myydä yhtään sen nätimpiä malleja kuin MBT?

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!