maanantai 8. huhtikuuta 2013

Maanantaita

Ai että olisi uni maittanut tänäaamuna...seuni oli vielä niin mielenkiintoinenkin!

Aamulla piti aikaisin nousta taas tuonne keskussairaalan polille. Tällä kertaa onkologian asioita, on se hyvä, että on vaihtelua.

Toisinsanoen vähän ultrailtiin ja kävin verikokeissa. Röntgenlääkäri oli ilmeisestikin juuri erikoistumisensa alkumetreillä, sillä tarkkaa työtä tehtiin (mikä oli hyvä) ja kutsuttiin välillä "seniorilääkärikin" asiaa tutkimaan.

Itse asiassa hiukan säikähdin tätä. Olin itse todennut jo jokin aika sitten aran kohdan terveessä rinnassa, juuri samassa paikassa mistä toinen rinta leikattiin ekaa kertaa. Rintasyöpä uusii usein lateraalisesti, eli samaan paikkaan toisessakin rinnassa. Tästä syystä vastaavat paikat on etenkin syytä tutkia tarkkaan toisessakin rinnassa!

Onneksi molemmat lääkärit selittivät minulle tilannetta koko ajan, ja itsekin katsoin pää vinossa kuvaa siitä pritsiltä.  Jotkut röntgenlääkärit ovat toisenlaisia. Kerran yksityisellä puolella tuli radiologi (nainen) katonpiihin tuijotellen esittäytymään ja pyysi uusia kuvia kahteen otteeseen, koska niissä "näkyi jotakin, joka piti varmentaa". No todellakin säikähdin ihan hirveästi koska mitään muuta ei minulle kerrottu värjötellessäni siellä pukeutumishuoneessa puolialasti odottelemassa.

Siksi kai tällaiset tyypit radiologeiksi hakeutuvatkin; ettei olisi kovinkaan paljoa kanssakäymistä asiakkaan kanssa :D

Labrassakäynti oli oma ärsytyksensä. Onko teillä mitään käsitystä siitä, miksi vanhojen pappojen ja mammojen pitää olla siellä jonottamassa jo kukonlaulun aikaan, vaikkei heillä mitään paastonäytteitä edes olisi otettavana? Mainitsin tästä jälleen kerran labrahoitajalle, koska edelleenkään klo 10 huitteilla siellä ei edes saanut istumapaikkaa. Labrassa oli kuulemma jatkuvasti muistutettu asiasta ja jaeltu vanhuksille kirjallisia ohjeita tulla vasta iltapäivällä. Vaan asia ei ole siitä kummoisemminkaan parantunut. Mitä näilläkään vanhuksilla olisi muuta kuin aikaa, toista se on jos on kiire töihin tms.

Yleensä minä käyn iltapäivällä, vaikka olisi paastonäytteitäkin otettavana, koska en aamupäivisin monasti muutenkaan syö mitään. Nyt kävin kuitenkin heti UÄ:n pälle, koska parkkiaikaa oli runsaasti.

Eli tyypillinen tylsä maanantai. Toivottavasti edes huhtikuun Livbox putkahtaa minua piristämään huomenna!

PS: Ai niin, sain serkultani mielin, jossa hän kertoi ilmoittautuneensa kesäkuussa yhtenä sunnuntaina pidettävälle Mindfullness-päivään, jossa on luvassa mietiskelyä yms. Kuulostaa niin kivalta, että ilmoittauduin heti mukaan! Tällaisia pitäisi olla useamminkin.

2 kommenttia:

  1. Aivan kamalaa maata ja odotella lääkärissä, monetkaan eivät puhu eikä pukahda potilaalle, selittävät vain hoitohenkilökunnalle kauheasti hiljaa, eli asiakaspalvelu voisi olla ihan kivaa ;)

    Siitä labrasta tämä vastaus oikeasti olikin, kannattaa välttää maanantai ja perjantai päiviä. Syy siihen: monet vanhukset ovat yksinäisiä ja viikonloppu on pahin, eli he käyvät maanantaisin ja perjantaisin labroissa, koska siellä saa varmasti puheseuraa. Siis oikeasti pienessä kunnassa asuessa tämä kerrottiin näin, kun mietin koska varaisin ajan labraan. Tosin sitten Marevan päivät aiheuttavat vielä oman lisänsä tähän yhtälöön (tiistai on aika yleinen Marevan päivä monessa paikassa ja torstaikin joskus) eli keskiviikko on aika kiva päivä.

    -nina-

    VastaaPoista
  2. Joo *huokaus*. Pari viikkoa sitten kävin labrassa toisilla näytteillä ja olisin halunnut otattaa nämäkin näytteet silloin, mutta kun ei se käynyt, "koska ne pitää ottaa juuri silloin kun on määrätty ja mahdollisimman lähellä lääkärillä käyntiä".

    Kannattaa todellakin, kuten sanoit, yrittää ajoittaa käynnit iltapäivälle ja keskelle viikkoa.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!