perjantai 26. huhtikuuta 2013

Shoppailua #1 - koruja ja nettiostamisvinkkejä ja paljastuksia

Shoppailupostaukset täytyy ilmeisimmin jakaa aihealueittain, sillä muuten postauksesta tulee yhtä sekava kuin kiinalainen tavaratalo, plus myös überpitkä.

Itse asiassa minun nettishoppailuni alkoikin koruista. Silloin kun matkustin viikoittain, ostin paljon koruja eri lentofirmoilta lennon yhteydessä. Joku lentofirma möi siihen aikaan mustia Tahitinhelmiriipuksia samettinauhassa, mutta tsydeemin hinta oli useita satoja euroja, joten monen, monen, niin monen mietintäkerran jälkeen hylkäsin ostoidean. Jälkeenpäin on kaduttanut.

eBay on hyvä ostospaikka, mutta täytyy tietää, mitä ostaa. Viime kesänä Etelä-Kiinan meren risteilyllä hoksasin, että siellä viljellään helmiä. No, minulla on yksi todella kallis aito helminauha, joka on luonnonhelmistä tehty, mutta nämä viljellyt Akoya-helmet. Nekin ovat kalliita, jos vaatii todellista huippulaatua, mutta harva on helmien asiantuntija, joten kelpaa sitä edullisemmatkin helmet kaulassa. Varsinkin sellaisilla kuin minä, siis joilla on tapana kadotellakin korujaan.

Pieneksi lohdutukseksi löytyi siis paljonkin kauniita helmikoruja, tässä yksi:

Minun settini on tosin kolmirivinen ja siinä on myös korvakorut.
Yksi asia eBaysta ostamisesta: Kannattaa aina kysyä myyjältä, jos epäilee, että tuote ei ole aito. Ostin kerran Diorin luomiväripaletin, 20 USD, ja epäilin sen aitoutta. Myyjän vastaus oli, että hän luottaa yhteistyökumppaneihinsa, joilta tuotteet ostaa. AHAA! Siis hän ei mennyt suoraan takuuseen myymästään tavarasta! Se siitä "luottamuksesta"... Ostin luomiväripaletin, mutta jostakin syystä ("syystä") en sitä koskaan saanut. Myyjä oli enemmän kuin hanakka korvaamaan ostokseni, kunhan en suinkaan anna huonoa palautetta. Asia oli OK.

eBayssa yleensä hakutulokset näytetään siinä järjestyksessä, miten myyjä on saanut (hyvää) palautetta. Eli käytännössä asemasi myyjänä on huono, ellei hyvää palautetta saa. Tuoteväärennösten ja virheellisen informaation ollessa kyseessä myyjä voidaan bannata, joten ammattimyyjille se on todella koko bisneksen menetys. eBayssa on myös hyvä suoja ostajille, mikä tekee asioinnista varsin turvallisen  - mutta todellakin täytyy tietää, mitä on ostamassa ja jos on epävarma, pitää kysellä.

PayPal on myös hyvä maksusysteemi, joka toimii myös Visa Electronilla. Luottokortilla ostettaessa voi väärinkäytökset viime kädessä peruuttaa luottokortin myöntäjältä. Sen voin kyllä sanoa, että omistan useita luottokortteja, mutta koskaan en ole törmännyt asiatta laskuttamiseen. Korttien tietoja on kyllä valunut jonnekin etenkin Tukholman ja Köpiksen lentokentillä (!!!), mutta se on eri asia, ja siihen on tartuttu korttien myöntäjien toimesta, mutta koskaan niitä ei ole väärinkäytetty. Laita siis ostoksesi aina muistiin, ainakin siinä tapauksessa jos kortin myöntäjä veloittaa tilin tarkastelusta. Käsittääkseni ainakin Visa (Nets Oy Suomessa) tekee sen. Dinersillä taas voi tarkastella laskujaan ihan ilmaiseksi.

Listaan tähän hiukan kaikenlaisia hankintoja esimerkkeinä. Blingblingiä täältä ja täältä.





Edullista pikkujoulukamaa. Käykääpä katsomassa Glitterin valikoimaa niin näette samoja tuotteita ja esim. korusetit on vaan pilkottu omiksi myyntiertikkeleikseen. Hinat ovat  - öh - aika hyvällä katteella, siksi ne myymälätkin ovat kalliissa paikoissa. Kai olette huomanneet tämän?

Nyt kun aloitin edullisista koruista, täytyy myös mainita nämä:


Lentofirmoilla näillä on aikalailla hintaa, mutta jos haluatte ilahduttaa jotakin kivalla lahjalla, uskon, että kukaan ei pety. Eikä lompsasi kärsi jos ostat sen täältä.

Ai niin. Nyt kun menen kyseisen myyjän shoppiin, huomaan, että monet eBayn nettikaupat ovat blokanneet Suomen, eli Suomeen ei myydä mitään. Postia pidetään epävarmana, mutta luulen, että enemmänkinon kyse ostajien rehellisyydestä, koska tuotteen voi saada ihan ilmaiseksikin  - kuten kerroin omasta Dior-ostoksestani. Ole siis AINA rehellinen! Minä olen hyötynyt pitkäaikaisista myyjäsuhteista myös siinä, että joskus olen meilannut ja kertonut tarvitsevani sitä tai tätä, ja he ovat hakeneet sen minulle. Ei siis riitä se, että myyjä on hyvä  - asiakkaan pitää olla myös sitä!

Ruusukulta on muodikasta, ja ostin tämän täältä: Ihan vaan taas vinkkinä. Arkikorujen ei tarvitse maksaa paljoa.



Entäs tämä? Täältä.


Sääi, etten voi laittaa kaikkia esimerkkejä. Tässä vielä.


Niin, kaikenlaista, josta voi mainita. Tässä vain raapaisu. Yleensä ongelma on sopivan hakusanan löytyminen, ja siinä autan mielelläni, jos joku apua tarvitsee. Postaa kommenttikenttään.

6 kommenttia:

  1. Yäk, nyt täytyy inhota sinua, en ole erityisemmin helyjen perään.... MUTTA nyt löysin jo pari sellaista kivaa mitä haluan... Tosin en taida mennä konkurssiin asian takin kun noiden linkkien taakse menin ;) Kumma juttu miten maapallon toiselta puolelta saa paljon halvemmalla koruja, olen toisinaan tilannut ihan tavallisia arkisia kivellisiä korvanappeja Crazy Factorystä (lävistyskauppa, tilasin piruuttani jopa sex napit, teinit saivat järkytyksen ;) ainoa haitta puoli on pitää tilata väh 20 euroa tai maksaa postikulut, arvaa kuinka monta hopeista korvanappia sillä saa? Ne meinaan myydään pareittain, eikä yksittäin niinkuin aluksi luulin :D

    -nina-

    VastaaPoista
  2. No ei varmaankaan kovin montaa saanut?

    VastaaPoista
  3. Ne maksaa n. 1,5 euroa pari, eli luulin saavani n 13 kpl mutta sainkin 26 kpl... istuin siinä ja nauroin pitkään :D

    -nina-

    VastaaPoista
  4. No sitten ei haittaa, vaikka niitä tiputtelisi, niinkuin mulle aina käy :D

    VastaaPoista
  5. no ei, etkä ole ainut joka niitä hukkaa, minulla on yksinäisiä korvakoruja paljon :D

    -nina-

    VastaaPoista
  6. Kun se jäisikin niihin korviksiin.... Meillä asuu myös yksikätinen ja yksijalkainen ihminen, parittomia käsineitä, sukkia ja jopa kenkiäkin on aikalailla.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!