tiistai 4. maaliskuuta 2014

Ensimmäiset kaksi porrasta

Jatketaanpa edellistä juttua. Jos aloitetaan ensimmäiseltä portaalta, eli aurinkovoiteista, olen kirjoitellut niistä aiemmin esimerkiksi täällä. Haulla löytyy muutakin asiaa. Havahduin nimittäin siihen viime keväänä, että vaikka aurinko ei paistaisikaan, tai paistaisi pilviverhon takaa, niin ainakin merellä (ja hiihtorinteissä keväällä) kannattaa suojata iho hyvin.

Suomessa myytävistä päivävoiteista pääsääntöisesti puuttuu suojakerroin, joten alle on laitettava jotakin. Tällä hetkellä käytän Bionin aurinkosuojaa, joka on mekaaninen, eli homma hoituu titaanidioksisilla ja sinkkioksidilla.



Tämä tuubi on pieni ja näppärä ja mahtuu hyvin vaikka taskuun. Jälleenmyyjiä on pitkin Suomea, joten sitä ei välttämättä tarvitse hankkia mistään ulkolaisesta nettikaupasta. Suojakerroin on korkea (30) ja INCI-listassa ei ole mitään hälyttävää, kuten parabeeneja. Sarjaa mainostetaan sillä, että sen sisältämät ainesosat ovat 100% luonnollisia ja luontaisessa olomuodossaan. Niissä ei myöskään ole keinotekoisia hajusteita (täytyy myöntää, että minua välillä nyppii kaikki hajustettu kosmetiikka parfyymejä lukuunottamatta). Mutta lukekaapa itse lisää.

Toinen, ja todella pitkäaikainen suosikki, jota käytin jo teini-iässä, on HTH:n voide. Hajuton, edullinen markettivoide. Minulla oli nuorempana aika rasvoittuva iho, ja toinen ongelma oli aika-ajoin suupieleen puhkeava herpesrakkula, joka ilmestyi varsinkin silloin, kun huulet pääsivät kuivahtamaan. Kun aloin käyttää HTH:ta, rakkuloita ei sen koomin ole juurikaan näkynyt, joten joku taika tuossa voiteessa on. Ilmeisimmin myös siksi sitä valmistetaan ja myydään edelleen.



Sarjassa näkyy olevan nykyisin enemmänkin tuotteita kuin vain tuo yksi voide. Ja tämä voide on myös hajustamaton ja parabeenitön.

Huomisessa postauksessa jatketaan sitten portaita vielä ylemmäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!