lauantai 22. maaliskuuta 2014

Herkkuja ja hemmottelua

TV1:ltä tuli tänään mielenkiintoinen ohjelma nimeltä "Taistelu syöpää vastaan". Se on tullut monen monituista kertaa uusintana, mutta nyt vasta huomasin napata sen telkku.com'in nauhalle. Niille, jotka eivät tätä palvelua tunne, voin kertoa, että se on kiva tapa katsella ulkomaillakin Suomessa näytettäviä ohjelmia, eikä ole kalliskaan.

Odotin ohjelmassa olevan sitä tavanomaista viurutusta solumyrkkyjen haitoista jne. vaan se kertoikin lähinnä erään syöpäpotilaan elintapamuutoksista, jotka ilmeisestikin olivat jo kerran maksaan, lymfasysteemiin ja muuallekin levinneestä esofagussyövästä kärsineen ja tilanteensa mukaan kertaalleen syövän vuoksi pikaiseen kuolemaan tuomitun miehen pelastus.

Kaikki varmaan tietävät Ann Wigmoren tarinan, ja tämä on hiukan mukaelua siitä. Vaikka syövän syyt lienevät moninaiset, ja yksilölliset, kuten myös hoidot useinkin, uskon silti, että ruokavaliolla ja liikunnalla on enemmän vaikutusta kuin uskotaankaan.

Ohjelmassa mainittiin professori Robert Bé liveau, jonka kirjan riensin ostamaan netistä heti katsottuani ohjelman. Täällä lisää aiheesta ja rintasyövästä. Kerron lisää kun olen lukenus kirjan, joka ei kyllä ole ihan sama kirja kuin mistä tuossa blogissa kirjoitetaan.

Syövännujerrus- ja -estosoppaa: Kaalta, kukkakaalta, kesäkurpitsaa, paljon sipulia, valkosipulia ja currya, jossa on mm.  kurkumiinia sisältävää kurkumaa ja sen imeytymistä tehostavaa mustapippurin piperiiniä. Kurkuma on tulehdusta lievittävä aine.

Olin iltapäivällä puolentoista tunnin yrttihieronnassa, ja sen jälkeen en todellakaan jaksanut paneutua ruoanlaittoon, vaan nakkelin kattilaan kaikkea, mitä kaapista löytyi. Tuli muuten ihan älyttömän hyvä soppa ja nimenomaan ristikukkaisten (kaalien), kaiken vihreän, sipulin ja valkosipulin ja mausteiden, kuten kurkuman syöntiä pidetään hyvinkin terveellisenä. Kuinka moni syö päivittäin sen puoli kiloa kasviksia, mikä pitäisi syödä? Minä ainakin pyrin syömään....

Tosin tulee sitä syötyä kaikkea turhaakin. Leivonnaiset kahvin kanssa olen pyrkinyt korvaamaan proteiinipatukoilla. Valitettavasti vaan Suomessa myytäsissä patukoissa on pääsääntöisesti ihan älyttömästi sokeria, mutta iHerbistä löysin hiukan turhankin hyviä patukoita, merkki on Quest ja varsinkin ne suklaahippuja sisältävän pikkuleipätaikinan makuiset ovat aivan ihania. Laatikollinen tuplasuklaahippupatukoita on mennyt myös ihan ennätysajassa.

Hervottoman hyviä proteiinipatukoita kahvin kanssa.

Olen myös koittanut vältellä gluteiinia ja tuntuu siltä, että nämä artroosin runtelemat ranteeni eivät ole olleet niin kipeät. Tosin voihan tämä olla silkkaa vilkasta mielikuvitustakin. Joka tapauksessa se linja jatkuu kuitenkin. Kasviksia ja marjoja runsaasti!

Viikonloppu on mennyt hiukan kotona piileskelyksi, koska nyt laitettiin sitten huuliin kestopigmentointi ja ne ovat aika kamalan näköiset ja turvoksissa aina nenää myöten. Ruvet ovat lähteneet suurimmaksi osaksi tänään pois, mutta odotan kauhulla jos siihen alkaa pukata herpesrakkulaa, koska ihoa on ärsytetty.

Nyt vaan odotellaan värin tasaantumista ja ensi viikolla hiukan paikkailllaan tarpeen mukaan.

Vietin muuten eilen illalla tunteroisen jos toisenkin korjatessa blogin kommenttikenttiä, kuten edellisessä postauksessa kerroinkin. Ei ollut helppo juttu, joten neuvo toisille bloggareille on se, että harkitkaa tarkkaan, jos liitätte Google-tilinne blogiin. Vaikka sanotaan, että sen voi palauttaa entiselleen 30 päivän kuluessa, niin ihan entiselleen se ei mene ilman ylimääräisiä hokkuspokkuksia. Kokeiltu on!

Minä kun ehdin jo miettiä kiukkuisena, että miksi ihmeessä ihmiset eivät kommentoi, ja minä tässä vaan jatkan monologiani!

Asia on siis korjattu ja menkäähän osallistumaan blogiarvontaan, palkinto on aika kiva! Tästä linkistä pääset osallistumissivulle!


3 kommenttia:

  1. Hyvä, että sait korjattua. Olisin muutama postaus sitten kiitellyt sinua iHerbin ryppyvoidesuosituksesta ja muistakin vinkeistä, eli tässä nyt tulevat kiitokset ;-D. Derma E:n ryppyvoide odottelee jo kaapissa korkkausta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. DermaE:n voide on todella hintaansa nähden hyvää! Muistahan laittaa sitä myös kaulalle.

      Poista
  2. Kiitos google+varoituksesta ja kivaa että kommentointi onnistuu taas. Monologin pitäminen pidemmän päälle melko raskasta, kokemusta on ;-)

    Terkkuja!

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!