sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Liikuntapäiväkirja - 36 viikkoa takana

Niin se sitten taas vierähti viikko saliohjelman parissa. En vieläkään osaa sanoa, mistä se johtuu, että tällä viikolla oli intoa ja tarmoakin saliliikuntaan. Joskus ei vaan ole mitään sytyttävää, vaikka aika hyvin saan siellä kyllä käytyä.

Maanantaina ja tiistaina tein koko saliohjelman ja tunnin kuntopyörälämmittelyn. Keskiviikkona vain tunti kuntopyörää ja randomeja yläkropan sarjoja laitteilla. Torstaina pidin välipäivän, että lihakset saisivat palautua ja perjantaina puoli tuntia kuntopyörää ja saliohjelma, + joitain randomeja käsivarsien ja selän lihasten harjoituksia taljalla.



Kunpa vaan oppisin pitämään tuosta crosstrainerista! Sillä saisi hiukan enemmän liikettä tuonne reisilihaksiin. Tällä hetkellä käytän kevyttä vastusta (kuten treeniohjelmassa on sanottu, sillä crossarin tarkoitus on nostaa sykettä treenin keskellä), mutta joskus voisi kokeilla kunnon vastuksellakin ja hiukan kauemmin. Tosin ajatuskin hirvittää tällä hetkellä.

Toinen pähkäilyn aihe on se, mikä merkitys on käsien heiluttelemisella tangoista kiinni pitäen. Pitäisikö niillä (käsillä siis) jotenkin kiskoa niitä crossarin "sarvia" ja avittaa polkemista ihan kuin koluaisi eteenpäin kävelysauvojen kanssa? Toistaiseksi olen vaan tyytynyt pitelemään käsin kiinni niistä "sarvista".

Tällä hetkellä crossari on edelleenkin kuin vihollinen, joka odottaa ivallisena selättämistään. Niin tosin teki se kuntopyöräkin ensialkuun, mutta tänään on kaikesta hiestä ja tuskittelusta huolimatta sellainen olo että "hahhaa, voitinpas sinut". Tuntuu siltä, että crossarin kanssa tämä kyräilyasetelma jatkuu vielä pitkään, sillä en edes kuvittelisi suorittavani puolen tunnin lämmittelyä sillä ennen varsinaista salitreeniä. Hohhoijaa, mistä tämäkin asenne johtuu? Liikunnassahan pitäisi koko ajan koventaa panoksia, ja se pitäisi olla muutakin kuin punnuspakan lisäämistä.

Nyt olen muuten vasta oppinut löytämään yläselkäni lihakset. Tuo Fustran näytetunti oli siinä yllättävän hyvä apu. Nyt voi sanoa, että kun lapatuki on löytynyt, niin sen treenaaminenkin sujuu oikealla tavalla, niin että tunnen sen oikeassa paikassa.

Yllättävän paljon kehittymistä tässä on kohta liki vuoden mittaan tapahtunut. Minä luulin salilla käymistä aikaisemmin huomattavasti tylsemmäksi kuin mitä se oikeastaan on.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!