keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Muovia, uh

Olen aiemminkin sanonut, kuinka paljon inhoan kaikkea ylimääräistä pakkausmateriaalia, jota tulee joka tuutista ja joka kerryttää roskakasoja. Muovi varsinkin maatumattomana on ihan kauhistus. Tässä ja tässä pari aiempaa postausta aiheesta. Ihon kuorinta-aineissa voisivat ne partikkelit olla tehty jostakin luonnonmukaisemmasta.



Muovipyörteitä on ihan liikaa maailman merissä. Ne eivät ole näkyviä lauttoja, mutta sitä muoviroskaa on ihan liikaa.



On todella kiva juttu, kun edes jotkut kosmetiikkavalmistajat kierrättävät muoviputeleitaan kuten esimerkiksi Lush.

Nykyään pystytään tekemään biohajoavaa muovia, ja soisi kaikkien valmistajien suosivan sellaisia. Pakkausten lisäksi esimerkiksi maissista ja talkista valmistetaan todella hyviä kertakäyttöisiä ruokailuvälineitä. Paljonkohan niitäkin muovisina lojuu kesän jäljiltä metsiä saastuttamassa?

World Centric -merkkisiä kertakäyttöisiä ruokailuvälineitä, jotka ovat paljon miellyttävämpiä käyttää ja tukevampia kuin muoviset. Sama valmistaja myy iHerbissä vehnänkorsista valmistettuja kertakäyttölautasia.

Todellakin, kasviksista tuleva jäte voidaan muokata biohajoavaksi muovin kaltaiseksi aineeksi. Siihen voidaan käyttää korsia, olkia, kaaakaopapujen kuoria, vihannesten varsia, riisinleseitä ja oikeastaan melkein mitä tahansa. Tällä uudella biohajoavalla materialilla voi olla samoja ominaisuuksia kuin muovilla; se voi olla kovaa tai muovattavan ja taivuteltavan pehmeää. Ainakin minusta oli ihan uskomatonta, kuinka tukevia ja itse asiassa montakin kertaa käytettäviä nuo yllämainitut aterimet ovat!

Biohajoavan muovin käyttö on vasta alussaan, mutta seuraan innolla, miten teollisuus yleensäkin vastaa siihen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!