perjantai 13. helmikuuta 2015

Pieniä iltapaloja

Johonkin maailman aikaan olivat lämpimät leivät kova juttu, sitten tulivat pizzat ja muut hörhötykset.

Pikkupizzoja uunissa? Ehei....Nämä ovat noin viiden senttimetrin läpimittaisia herkkusieniä, joiden täytteeseen on laitettu paistettua sipulia, pieniksi pilkotut sienten jalat, tomaattipyreetä ja hiukan Aurajuustomurua. Nämä kaikki sekaisin, eikä se tarvinnut edes suolaa. Hiukan ehkä kuitenkin mustapippuria ja ehkä timjamiripaus.

Paistelin ennen kuorruttamista sienten lakkeja täytettynä 180C:ssa, sitten kuorrutin juustolla ja laitoin vielä hetkeksi uuniin.Toinen versio syntyi suurista portobello-herkkusienistä. Niihin saa hyvin piilotettua esimerkiksi bolognese-pastakastikkeen jämät, mutta minä paistoin jauhelihaa ja sipulia (ja tietty sienten jalat hienonnettuina). Tähän sitten runsaasti tomaattipyrettä ja sulatejuustoa, jota löytyi kaapista puoliksi syöty purkki. Määrät eivät ole niin nokonnuukia. Kuorrutus tehtiin taas juustolla loppuvaiheessa.

Mukavaa iltapalaa ovat nämä täytetyt sienet. Ei pohjana aina tarvitse olla leipää. Se kuitenkin on todettava, että nuo viiden sentin sienet ovat jotenkin mehukkaampaa syötävää kuin nuo isot portobellot, jotka ovat reunoiltaan yleensä hiukan kuivahtaneita.

Kerokaapa tekin parhaat herkkusienivinkkinne!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!