keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Tukkataikoja ja suosikkituotteita

Viimeviikkoina on ollut jos jonkinlaista menoa ja pippaloa + muuta aikasyöppöä toimintaa, joten olen lykännyt ja lykännyt kampaajalla käyntiä ja saksinut itse sitten pahimpia harottavia ja kuivia hiuslatvoja keittiösaksilla. Olen kyllä ymmärtänyt, että hiuksia olisi paras leikellä vain siihen tarkoitukseen suunnitelluilla välineillä, ja sellaisetkin ovat kyllä jossakin, mutta en nyt sitten kiireissäni niitä löytänyt.

Mitä tulee haaroittuneisiin hiuslatvoihin, niitä voi tietty ehkäistäkin. Ainakin minulla on paha tapa pestä hiuksia liian lämpimällä vedellä ja sitten hieroa niitä pyyhkeellä kuiviksi. Hiusten myös kannattaisi antaa kuivua itsekseen. Kuumakäsittely esimerkiksi föönillä tietty rasittaa niitä (kuumuussuoja on myös muistettava  - mutta senhän me nyt kaikki tiedämme).



Liian lämmin vesi poistaa hiuksista ja päänahasta niiden omaakin rasvaa (tosin vääränlainen shampookin tekee sitä), ja hiusten hierominen pyyhkeen kanssa rasittaa hiusta mekaanisesti, jolloin hauraimmat osat kärsivät. Mitä tulee hiustenhoitoaineisiin, silikonien sanotaan myös turmelevan hiusta, ja olenkin parhaiksi havainnut silikonittomat Kiehl'sin hiusnaamiot. Kalliita, mutta kyllä pakkauksesta sitten riittääkin.


Shampoosta minulla ei ole ihan yhtä tiukkaa mielipidettä, mutta Yves Rocherin Kiiltoshampoo on aika hyvä ja edullinenkin. Shampoolla on Joutsenmerkki ja se on biohajoava ja se pesee hiukset hyvin puhtaaksi muotoilutuotteista.

Hiuksia ei tietenkään myöskään saisi pestä turhan usein. Minulle riittää kerta viikossa, joskin saatan pestä kaksikin kertaa, koska hikoilen salilla. Kun hiukset ovat märät, niitä ei tulisi myöskään harjata. Tämä pakkaa kyllä unohtumaan usein, sillä pitkät hiukset ovat aikamoinen näky jos niitä pelkällä "viisipiikkisellä" sukii.

Redkenillä on kuivashampoo, joka OIKEASTI tekee hiukset puhtaiksi kuten vesipesu! Jos kaipaat kuivashampooltasi jotakin muuta, tämä ei ole sinua varten.

Hiusten latvojen siistiminen kampaajalla on tietty ihan a ja o, mutta ellei kampaajalle ehdi, voi tehdä paljon kotonakin  - ja ilman saksia. Olen useista tässä mainituista hiustuotteista varmaan kirjoitellut aiemminkin, mutta erillisissä postauksissa, joten tässä ne ovat luettavissa samassa paikassa.

Hiusten kuiville latvoille on kaikenlaisia pikasiloittajia, joissa tietty on silikoneja. Tässä vielä kaksi kokeilemisen arvoista.

Farouk Biosilk.
BonaCuren Repair Rescue.

Jos ihan rehellisiä ollaan, minä pidän Moroccanoilia aikamoisen turhana hypetyksenä. Silikoneja saa hiuksiinsa halvemmallakin, ja tuloskin saattaa jopa olla parempi. IMHO.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!