perjantai 2. lokakuuta 2015

Sirkkanäkkäriä ja jauhomatocookieita

Tulin juuri yliopiston keskustelutilaisuudesta, jossa pohdittiin hyönteisten asemaa tulevaisuuden ruokana. Kuulin asiasta ensimmäisen kerran parisenkymmentä vuotta sitten, kun Slow Food -lehdessä oli aiheesta artikkeli.

Elämme hyönteisten aikaa. Jos joskus oli dinosaurusten aika, nyt hyönteiset ovat valtalaji, ja nopeasti kasvava sellainen. Josta saa hyvin proteiinipitoista ravintoa.



Keskusteltiin myös "printterillä" tuotetuista hampurilaispihveistä, ihmisen varaosista jne., jotka jo ovat tätä päivää.

Mutta miltä sitten maistuivat nuo heinäsirkkajauhoista ja rukiista leivotut näkkärit ja minttu-suklaacookiet, joihin jauhomadot oli leivottu kokonaisina?





No ihan tavallisilta näkkäriltä ja minttusuklaakekseiltä! Tosin noissa cookieissa madot näkyivät aika selvästi, mutta ylitin itseni ja jopa santsasin.

Nyt täällä kaivelen hampaitani hammastikulla, sillä olisihan se ällöä, jos hampaita pestessä jostakin pullahtaisi turvonnut jauhomato.

Kuinka monella tällaiset leivonnaiset jäisivät syömättä?

1 kommentti:

  1. Kyllä olisin maistanut :D Tulihan niitä sirkkojakin kokonaisena syötyä ;)

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!