Meillä on joku, joka on tavattoman perso toscakakulle, joten sitä sitten lupasin leipoa. Hyvin onnistui, ja tässä ohje, josta tulee palttiarallaa puoli pellillistä tai noin 22 cm pyöreä vuoallinen.
Toscakakku
2 munaa
1 1/2 dl steviasokeria (tai tavallista sokeria)
1 tl vaniljasteviaa tai vaniljasokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa
150 g voisulaa
Laita uuni 175 C. Voitele ja jauhota vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi, lisää seokseen jauhot ja nestemäiset aineet.
Paista uunin alaosassa n. 25 minuuttia.
Kuorrutus:
50 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g mantelilastuja
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl kermaa
Kiehauta aineet kattilassa niin, että seos sakenee ja levitä se kakun päälle. Paista kakkua vielä (laikta ylälämpö. jos mahdollista) 200 C noin 10 minuuttia tai kunnes se on kullanruskea pinnaltaan.
Naminami!
Blogi terveydestä, terveellisestä ruoasta, kosmetiikasta, luontaistuotteista ja yleensä maailmanmenosta aikuisen naisen silmin nähtynä. Kaksi kierrosta syövän sairastelua värittää elämääni ja kolmas jäi pysyväksi riesaksi. Arkielämän psykologiaa ja johtajuuttakin saatetaan blogissa sivuta. Taustaltani olen pitkän linjan lääketutkimusammattilainen, ja ruodin postauksissa mm. kosmetiikan ja luontaistuotteiden ainesosia ja tehoa omien käyttökokemusten ohella.
Nami ihan parasta ja enpä ole vuosiin syönyt. Kivaa tulevaa viikkoa!
VastaaPoista