maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kesän viilentävä kurkkukeitto aromaattisella sitruunasalsalla

Kuumina päivinä ei oikein jaksa syödä mitään lämmintä. Silloin on paikallaan kevyt ja kesäinen kylmä keitto.

Mausteena toimivaa salsaa varten tarvitaan säilöttyjä sitruunoita, joita voi valmistaa vaikkapa tämän ohjeen mukaan. Ne käyvät pikantiksi mausteeksi moniin muihinkin ruokiin. Käytä mielellään luomusitruunoita.



Kylmä kurkkukeitto aromaattisen salsan kera (2 annosta alkukeittona)

100 g luonnonjogurttia
300 g kurkkua
1 iso kourallinen tuoretta babypinaattia
2 tl säilöttyjen sitruunoiden lientä

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi. Mausta vastajauhetula mustapipputilla ja suolalla.

Salsa:

20 g lehtipersiljaa (tavallinenkin käy hätätilassa)
20 g tuoretta korianteria (lehtiä)
20 g kivettömiä, vihreitä oliiveja
50 g säilöttyjä sitruunoita (poista siemenet)
6 rkl vettä
2 rkl hyvää oliiviöljyä

Sekoita ainekset tehosekoittimessa sileäksi. Tahna muuten käy hyvin esim. tuoren patonginkin päälle!

PS: Revlonin huulituote on arvottu ja voittajalle laitettu meiliä. Ellei voittaja ilmoita osoitettaan muutaman päivän sisällä, arvonta laitetaan uusiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!