Kuumina päivinä ei oikein jaksa syödä mitään lämmintä. Silloin on paikallaan kevyt ja kesäinen kylmä keitto.
Mausteena toimivaa salsaa varten tarvitaan säilöttyjä sitruunoita, joita voi valmistaa vaikkapa tämän ohjeen mukaan. Ne käyvät pikantiksi mausteeksi moniin muihinkin ruokiin. Käytä mielellään luomusitruunoita.
Kylmä kurkkukeitto aromaattisen salsan kera (2 annosta alkukeittona)
100 g luonnonjogurttia
300 g kurkkua
1 iso kourallinen tuoretta babypinaattia
2 tl säilöttyjen sitruunoiden lientä
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi. Mausta vastajauhetula mustapipputilla ja suolalla.
Salsa:
20 g lehtipersiljaa (tavallinenkin käy hätätilassa)
20 g tuoretta korianteria (lehtiä)
20 g kivettömiä, vihreitä oliiveja
50 g säilöttyjä sitruunoita (poista siemenet)
6 rkl vettä
2 rkl hyvää oliiviöljyä
Sekoita ainekset tehosekoittimessa sileäksi. Tahna muuten käy hyvin esim. tuoren patonginkin päälle!
PS: Revlonin huulituote on arvottu ja voittajalle laitettu meiliä. Ellei voittaja ilmoita osoitettaan muutaman päivän sisällä, arvonta laitetaan uusiksi.
Blogi terveydestä, terveellisestä ruoasta, kosmetiikasta, luontaistuotteista ja yleensä maailmanmenosta aikuisen naisen silmin nähtynä. Kaksi kierrosta syövän sairastelua värittää elämääni ja kolmas jäi pysyväksi riesaksi. Arkielämän psykologiaa ja johtajuuttakin saatetaan blogissa sivuta. Taustaltani olen pitkän linjan lääketutkimusammattilainen, ja ruodin postauksissa mm. kosmetiikan ja luontaistuotteiden ainesosia ja tehoa omien käyttökokemusten ohella.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!