tiistai 30. toukokuuta 2017

Niitänäitä Sveitsistä ja hiukan vielä Italiastakin...

Täällä Baselissa (kuten Milanossakin) on ollut suorastaan infernaalisen kuuma, mutta nyt taas sataa. Ihmeellinen ilmasto; sää voi vaihtua tunninkin välein välillä. Tänään iltapäivällä meillä toimistolla kävi yhteistyökumppaneita "mainostamassa" palveluitaan, ja suorastaan säälin näitä vanhempia herroja, joiden olo näytti hieman tukalalta mustissa puvuissaan ja kravateissaan. Meillä oli muilla hieman köykäisemmät asut yllä.

Jos taas puhutaan näistä sveitsiläisistä jutuista, niin sain tässä taannoin muistutuslaskun, koska olin jotenkin unohtanut maksaa alkuperäisen. Tähän oli lätkäisty päälle hieman toista sataa frangia (siis miltei sama euroissa) ylimääräistä. Hiukan sapetti maksaa se tänään, mutta minkäs voit!

Laskujen kanssa on se huono puoli täällä, etten tähän päivään saakka ole löytänyt yhdestäkään minkäänlaista eräpäivää (paitsi tästä laskusta). Sen kuitenkin tiedän, että laskuilla on yksi kuukausi maksuaikaa, ja se kaiketi lasketaan laskujen lähetyspäivämäärästä, jota kuitenkaan pääsääntöisesti laskuissa ei ole. Eli kun saat laskun, eräpäivä pitää jotenkin arvata ja merkitä siihen, kaiketi.

Mutta takaisin Vigevanoon. Tässä hieman esimerkkiä kaupungin tyypillisestä vanhasta pihasta.




Kaunista, eikö totta? Sforzan linnoituksen sisäpiha on myös vanha ja sen toisessa päässä sijaitsee katedraali. Katedraaleja olemme tietty kaikki nähneet, ja upeitahan ne ovat, mutta siellä oli yksi minulle uusi juttu...

Piazza Ducale.

Vigevanon suojeluspyhimyksen Sant'Ambrogion katedraali.





Olen aina ihmetellyt näitä kattomaalauksia, on mahtanut olla aikaavievää ja hankalaa maalata ne.

Niin ja sitten se pääasiallinen ihmetyksenaihe. Katolisethan sytyttävät kynttilän rukouksen merkiksi. Täällä ne eivät olleetkaan oikeita kynttilöitä vaan sähköisiä!




Maksat lippaaseen ja toppaat kynttilän reikään. Kas, ei ainakaan ole tulipalon vaaraa!

2 kommenttia:

  1. No huh, olipa ankara muistutusmaksu! Ja voi ei sähkökynttilöitä...tunnelma puuttuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ällistyin minäkin hiukan noista sähkökynttilöistä (puhumattakaan tietty tuosta yli satasen "sakosta"). Tosin nyt ei varmaankaan tule niin helposti kirkoissa tulipaloja.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!