tiistai 21. elokuuta 2018

Samettinen kesäkurpitsa-juustokeitto

Koske kesäkurpitsaa saa nyt alle eurolla kilo, on pakko laittaa tänne muutaman euron soppaohje, jolla saa ruokittua noin neljä henkeä. Tarvikkeista sen verran, että aineksien määrät ovat "suurinpiirtein", ja välttämättä siihen ei tarvita oliiviöljyä eikä sipuliakaan, eikä edes kasvislientä. Tosin maku paranee, jos on käyttää koko setti.




Samettinen kesäkurpitsa-juustokeitto


3 pientä kesäkurpitsaa (pienin kuvassa oleva on sopivan kokoinen)
1-2 makeaa sipulia
paketti Koskenlaskijajuustoa
oliiviöljyä
laihaa kasvislientä/vettä

Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se kattilan pohjalla miedolla lämmöllä. Varo polttamasta tai ruskistamasta!


Leikkaa kesäkurpitsoista päät irti ja pilko ne kuorimatta noin sentin paksuiksi viipaleiksi. Lisää viipaleet pehmenneeseen sipulisilppuun ja kaada päälle kasvisliemi/vesi niin, ett viipaleet juuri ja juuri peittyvät. Keitä kesäkurpitsat kypsiksi.


Paloittele juusto sekaan ja anna sulaa  - älä anna enää seoksen kiehua tässä vaiheessa. Kun juusto on miltei sulanut, soseuta keitto sauvasekoittimella.

Tarkista maku (suolaa ja mustapippuria maun mukaan) ja tarjoa. Jos haluat keitosta juustoisempaa, käytä 1/2-1 pakettia enemmän juustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!