Ohhoh, olipas tämä otsikkohirviö! Mutta ei pelkoa, tämä on äärettömän yksinkertainen valmistaa. Maku on ihan ravintolatasoa! Yllätyin itsekin.
Resepti kahdelle
Tee ensin soufflée:
n. 300 g kesäkurpitsa - pilko kuorineen ja laita n. 175 C uuniin pienellä oliiviöljytilkalla pirskoteltuna. Paista välillä sekoitellen, kunnes palat alkavat olla pehmeitä.
Riko kulhoon kolme kananmunaa, lisää 2 rkl ranskankermaa, mausta suolalla, valkopippurilla ja rakuunalla (tuore tai kuivattu).
Lisää seokseen kesäkurpitsapalat ja ajele seos sileäksi. Kaada voideltuihin vuokiin (tai vuokaan) ja kypsennä 200 C vesihauteessa kunnes kypsää ja kiinteää.
HUOM: Tätä riittää enemmän kuin kahdelle, mutta souffléen ohje on siksi iso, että saat käytettyä kokonaisen pienen kesäkurpitsan ja et joudu puolittelemaan munia!
Paahda n. 1/2 dl mantelilastuja kuivalla pannulla. Varo polttamista. Ota seos pannulta jäähtymään.
Kampasimpukat ja parsa:
8 kampasimpukkaa (tuoretiskiltä tai pakasteesta)
nippu vihreää parsaa
75 g voita
2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
vajaa 1 rkl Dijon-sinappia
1 tl hunajaa
suolaa
Sulata voi ja sekoita muut aineet siihen. Trimmaa parsat napsauttamalla puumainen osa pois. Paloittele parsat noin 3-5 cm paloiksi. Lisää ne voiseokseen ja anna poreilla jonkin aikaa.
Lisää kampasimpukat kun parsat alkavat olla halutun kypsiä. Sekoittele koko ajan, että liemen maku imeytyisi simpukoihin.
Tarjoa lämmitetyiltä lautasilta:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!