keskiviikko 2. lokakuuta 2024

Reininristeilyn alku

Pistänpä tänne vielä parhaita paloja reissustamme... Tässä filkkana laivan lipuminen pois Kölnin satamalaiturista.


(sori vaan ongelmia liikkuvan kuvan lisäämisen kanssa, nyt pitäisi toimia)

Kölnin maamerkkeihin kuuluvat katedraalin lisäksi myös nämä talorumilukset. Lienevätkö toimistorakennuksia?


Rein-joella liikkui paljon erilaisia risteilylaivoja...


...ja eri kokoisia proomuja kuljettamassa milloin mitäkin. Minä olen jotenkin hirveän ihastunut noihin jokilotjiin.




Lähdön päälle oli loungessa kahvia, leivonnaisia ja voikkareita nälkäisille matkalaisille, kuka mistäkin tulleelle.

Illemmalla kapteeni, risteilyemäntä, hotellinjohtaja, palvelupäällikkö ja pääkeittiömestari (23 vee mies!!!!) esittelivät itsensä kapteenin vastaanotolla jossa joimme tervetuliaismaljan. Olipa muuten monikansallinen porukka (kuten muutenkin laivan henkilökunta oli, aina Burmasta saakka porukkaa kotoisin). Kapteeni oli hollantilainen, risteilyemäntä oli muistaakseni Ukrainasta, hotellinjohtaja taas unkarilainen, kuten myös laivahovimuusikkomme Attila.



Ja niin matka alkoi mukavissa merkeissä, joskin edellisenä perjantaina ystävättäreni Saksaan tullessaan kohtasi erinäisiä vaikeuksia päästä Aacheniin saakka. Deutsche Bahn prakasi taas vaihteeksi ja lopulta soitinm Überin noutamaan hänet Kölnin tuomiokirkon portailta. Überillä loppumatka taittuikin sitten hyvin, mutta iltasuunnitelmat menivät aikataulusotkujen takia siltä illalta pipariksi.

Tähän loppuun en voi muuta kuin lätkäistä tämän kuvan.

Tämä on Deutsche Bahnin starter-setti. Juna tulee myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Kölnissä on rakennustonteista kaiketi puutetta ja niitten hinnata pilvissä, kun on pitänyt rakentaa noita talorumiluksia tyhjän päälle. Naurattaa.Muualla rakennettaisiin pilvenpiirtäjiä. Epäilen, että Kölnissä ei mikään rakennus saa olla korkeampi kuin tuomiokirkon torni. Kunhan ymmärtäisi kölniläisten ajatuksia.
    Heillä on sitten pienimmät 2 dl:n olutlasitkin. Etteivät näytä juopoilta niin kuin müncheniläiset litran kolpakkoineen? Olut on nestemäistä leipää. Kölniläisillä on hauska laulava aksentti puheessaan. Minusta on söpöä, miten hollantilaiset, belgialaiset, luxemburgilaiset puhuvat pehmeällä aksentilla saksaa. Meitä on moneksi.
    Tuo joululahjavitsi on hyvä.
    Viehättävää olisi tehdä risteily Reiniä pitkin Baselista Rotterdamiin tai vaikka vain Kölniin tai Düsseldorfiin. Olen tyytynyt lyhyempiin laivamatkoihin. Olen näyttänyt suomalaisille sukulaisilla pätkiä maailman perintökohteesta keski-Reinillä , Bingenistä St. Goarshauseniin Loreleylle. Pätkän Moselin rantojen jyrkkiä viinimäkiä ja pittoreskeja kaupunkeja olen parin tunnin risteilyllä myös ihaillut. Kunhan tulee hallayöt, niin alkaa viinimäillä mahtava ruska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä suunnittelin sellaista pidempää risteilyä jo Baselin-aikoinani, mutta ei vaan tullut lähdettyä.

      Moselin rantoja olen sahannut auton kanssa, mutta nyt alkoi kiinnostaa risteilykin sinne. Upeat maisemat, ehkä vielä upeammat kuin tuolla keskisellä Reinillä.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!