maanantai 19. maaliskuuta 2012

Uneksi luovasti

Monet keksinnot ovat syntyneet unien kautta. Ihminen ratkaisee monia arvoituksia unissaan. Aivojen luomisvoima on siis kaytossa unissakin. Tai voisiko sita sanoa, etta varsinkin silloin.

Pidan ristisanatehtavista, ja joskus niiden tayttaminen jaa harmillisesti kiinni yhdesta tai kahdesta sanasta. Eika ole yksi, eika kaksi kertaa, kun heraan keskella yota ahaa-elamykseen: Sehan se on!

Luin joskus nuorempana Patricia Garfieldin kirjan nimelta "Luovaan unennakoon". Ihminen voi myos ohjailla uniaan.

Nyt loysin www.antikka.net 'ista saman kirjan muutamalla eurolla. Hyva sijoitus.

Loistava kirja!
Unet ovat mielen kuvia, joilla on meille jokaiselle yksilollinen viesti ja symbolien merkitykset ovat henkilokohtaisia. Ei ole olemassa mitaan yleispatevaa unikirjaa, josta voisimme hakea tulkinnan omille unillemme ja siina esiintyville hahmoille.

Siina mielessa jokaisen on loydettava ne kytkokset itse. Kirjan tekija on itse tata kirjaa kirjoittaessaan kirjannut ylos uniaan 25 vuoden ajalta ja on analysoinut niita oman elamantilanteensa kulloisessakin valossa. Han suosittelee kirjaamaan unet ylos teemoineen  - vaikkapa vain piirroksin ja ranskalaisin viivoin - heti herattya, oli se sitten aamu tai yo.

Uniaan voi oppia ohjaamaan. Olen itse huomannut, etta voin "kaskea" itseani heraamaan kesken painajaisen, tai vain tiedostaa, etta se on painajaisuni, eika totta. Tai vain ohjata uneni miellyttavampaan muotoon.

Unet voivat myos olla mielikuvaharjoittelua hankalia tilanteita varten. Kukapa ei olisi kuullut tilanteista, joita tulevaisuudessa jannitetaan, ja joista nahdaan painajaisia jo ennen kuin mitaan on tapahtunutkaan. Tuttu tilanne? Jos tilanteen oppii hallitsemaan unissaan, se taito kantaa myos valveilla.

Alitajunnalla on todella vahva merkitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!