lauantai 29. syyskuuta 2012

Persikka-rahkapaistos

Tein tänään jälkkäriä todella vanhalla ohjeella, ohjeella, jota olen käyttänyt ahkerasti myös muutamana variaationa. Tämän voi tehdä myös ilman pohjaa, mutta tärkein juttu on se, että se tehdään halkaisijaltaan n. 25 cm ja syvyydeltään n. 7 cm uunivuokaan.

Suussasulavan hyvää!
Persikka-rahkapaistos

100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3,5 dl jauhoja (valmiista gluteenittomista jauhoista tulee parempi kuin vehnäjauhoista)
1 tl leivinjauhetta

Laiskuuttani vaahdottelen pehmenneen voin paistokulhossa puuhaarukalla sokerin (tai siis makeutusaineen) kanssa. Sekoitan samalla epäortodoksisesti tässä vaiheessa leivinjauheen, että se sekoittuisi kunnolla.

Sitten seokseen vatkataan samalla haarukalla 1 muna.

Jauhot lisätään viimeisenä (tänään käytin mantelijauheen ja valkopapujauhon seosta), eikä sen jälkeen saa paljoa vaivata ettei taikina sitkisty.

Tasoita taikina uunivuoan pohjalle (ei reunoille!).

1 prk (250 g) maitorahkaa (tänään käytin pehmeämmän makuista kermarahkaa)
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 dl sokeria
1 muna
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja/maissitärkkelystä

Sekoita täyteineet (nämä siis nyt toisessa kulhossa) ja varo ettei perunajauho jää kokkareiksi (käytä vispilää, jos siltä näyttää). Kaada seos pohjan päälle.

Valuta siivilässä säilykepurkillinen persikanpuolikkaita ja pudottele puolikkaat täytteen päälle.

Paistetaan 180-190 C noin tunti, eli niin, että täyte hyytyy.

Syödään hyvällä halulla jälkkärinä tai kahvin kanssa!
Ei taida tuosta paistoksesta rahtuakaan jäädä huomisaamuksi....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!