sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Lemon posset

Tänään (tai siis eilen) piti tehdä lemon possetia, eräänlaista englantilaista sitruunavanukasta, mutta kaupassa käynnin jälkeen ostettu kermapurkki hävisi jonnekin. Mahtoiko olla jäänyt kaupan kassalle.

Joka tapauksessa voin laittaa tähän ohjeen ja sitten jälkeenpäin lisätä kuvan.

Lemon Posset

6 dl paksua kermaa (briteissä käytetään "tuplakermaa", jota ei valitettavasti Suomesta saa)
150 g sokeria vastaava määrä makeutusainetta (käyttäkööt sokeria ne, jotka haluavat, minä laitan makeutusainetta)
2 isoa sitruunaa (mehu ja kuoren keltainen osa raastettuna)

Laita kerma ja sokeri kattilaan ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Anna kiehua muutaman minuutin, poista kattila sitten liedeltä ja anna seoksen jäähtyä.

Lisää kermaseokseen sitruunan mehu ja raastettu kuori, sekoita hyvin ja kaada annosmaljoihin. Jäähdytä jääkaapissa ennen tarjoilua (minä laitan yleensä pakkaseen, jäähtyy nopeammin). Tarjoile mantelipikkuleipien kera.

Sitruuna saostaa kerman ja kun se kylmenee, se saostuu lisää. Tämä jälkkäri on helppo tehdä ja sitruuna ja kerma sopivat niin hyvin yhteen.

Lemon posset oikeaoppisesti tarjoiltuna murokeksin kanssa.

***********************************************************************

Olen pyöritelly tässä päässäni tuota ensi tiistain operaatiota. Kutsukirjeessä mahtoi olla virhe, koska siinä sanottiin, että jonkun aikuisen pitää tulla hakemaan minut ja viettää "vahdissa" seuraava yö. Pitää soittaa sinne maanantaina; eihän se nyt niin voi mennä, paikallispuudutuksessa tehtävä pikku operaatio. Eihän minua kukaan hyysännyt silloinkaan kun tuosta rinnasta otettiin ne paksuneulanäytteet ja se puudutettiin ensin. Menee turhan hankalaksi, jos pitää värvätä muita ihmisiä tähän nyt.

Käsileikkaus on vähän toinen juttu. Aloin hieman kauhulla ajatella mitä kaikkea pitää tehdä ennen sitä. Auton vahaus, siivoushommia jne. Sellainenkin asia mietityttää, miten ylipäätään saan vaatteet päälleni kun se käsi on kipsissä. Ehkä kuljen sitten marraskuun puoleen väliin paljain kintuin? Oh my...

Pakko se on toisaalta hoitaa pois. Nivel klonksahtelee pois paikoiltaan omia aikojaan, esim. kun nostin koiran ruokakupin tänään lattialta. Ei hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!