maanantai 24. syyskuuta 2012

Julkinen terveydenhuolto - ota aina itse selvää asioista, itsepalvelu

Nyt kun tiistai lähenee, minua vieläkin vaivasi tuo juttu saattajan tarpeesta tuohon rekonstruktio-operaatioon. Itse asiassa koko kutsukirjeessä ei ollut mainintaa siitä, mihin operaatioon minut on kutsuttu  - tämä oli vain olettamukseni, koska tuskin tuota käsileikkausta tuosta vaan aikaistetaan, eikä sitä sitäpaitsi tuolla naapurikaupungin sairaalassa tehdä muutenkaan. Sinne ohjataan hiukan erilaisia tapauksia. Muita operaatioita ei tässä tietääkseni ole tulossa.

Kaivelin sitten pinoistani esille sen vanhan kutsun, joka oli kesäkuun ensimmäiselle päivälle (ja jonka jouduin perumaan, kun en ollut maassa). Siinä ei puhuttu mitään saattajista, koska kyse on paikallispuudutuksessa tehtävästä toimenpiteestä. Myös hinta oli määritelty polimaksun perusteella, eikä  päiväkirurgisen operaation perusteella, kuten tässä uudessa kutsukirjeessä oli. Jälkimmäinen hinta on yli kolme kertaa polimaksu.

Toisinsanoen tämä tiistainen on vaan nopea ja pieni toimenpide, ja voin mennä ja tulla omalla autolla. Ja onneksi en ehtinyt buukata ketään kuskailemaan minua kesken työpäivän sieltä kotiin.

Ei voi muuta kuin miettiä, paljonko terveydenhuollon taholta aiheutetaan sählinkiä ja turhaa säätämistä asiakkaille, tämä ei nimittäin ole likikään ensimmäinen sekaannusta aiheuttanut juttu minua koskien.

Joten: Tarkista aina mitä sinulle määrätään/kerrotaan terveydenhuollon taholta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!