torstai 8. joulukuuta 2016

By Terry

Kosmetiikkamerkeillä on joskus mitä kummallisimpia nimiä, eikä by Terry poikkea siitä yhtään. Minäkin ensin aikani ihmettelin, että onko nimen takana joku nimekkäämpi stylisti, meikkaaja tai vastaava, mutta ei, tarina on hiukan mielenkiintoisempi.

Kuva: Céline Clanet/Wall Street Journal
Nyt noin kuusikymppinen Madame de Gunzburg on syntynyt Ranskassa (ranskalaiset ovat niin viehättyneitä englanninkielisiin lainasanoihin, joten arvelen madamen oikeaksi etunimeksi vallan jotakin muuta) ja tehnyt pitkän uran mm. Caritalla ja YSL:llä ennen oman merkkinsä perustamista vuonna 1998. Tällöin hän oli vielä YSL:n kosmetiikkapuolen luova johtaja.

Muttapalataanpa ajassa taaksepäin. Hän aloitti opiskeli aikoinaan lääketiedettä ja taiteita, kunnes päätti osallistua kahden kosmetiikkatalo Caritan sisarusten, Marian ja Rosyn, järjestämälle kurssille. Caritan salongissa hänestä tuli meikitaiteilija, joka työskenteli kuuluisian muotikuvaajien kanssa.

1985 hänet palkkasi Yves Saint Laurent. Täällä hän myös kehitti kosmetiikkalinjaa ja loi hittituotteensa, eli YSL:n valokynän. Lieneekö sellaista naista, joka ei olisi ainakin jossain elämänsä vaiheessa tällaisen omistanut.

Tästä päästäänkin itse aiheeseen, eli By Terryn vastaavaan valokynään. En ikinä näytä ehtivän paikalliselle Marionnaudille, joten tilasin sen.

Se olikin aika suuri, kuvittelin saavani samankokoisen kapistuksen kuin YSL:n valokynä on.

Harjakin tietty isompi, viistopäinen, pehmeä ja sillä on ihan hyvä levitellä ainetta.


Oikeastaan aika paljon samantapainen kuin YSL:n tuote, ehkä tämä vaan peittää hiukan enemmän, vaikka ei tätä ihan täysin peitevoiteena voi pitää. Kuvan sävy on Rosy Beige. Ihoa se kuitenkin näennäisesti siloittaa.

Onko joku muu kokeillut tätä? Makeupalley antaa arvosanan 4,2/5, 84:n arvioijan voimin. Täältä voit käydä lukemassa lisää arvioita.


3 kommenttia:

 1. Mä olen ymmärtänyt eleveni sivuilla surfatessa, että tämä olisi ihan tavallinen meikkivoide ja se the valokynä olisi tämä; https://eleven.fi/by-terry-touche-veloutee-37244.html#description

  Olen pienen testerin käyttänyt tätä sinulta löytyvää tuotetta, ja tykkäsin sen jättämästä jäljestä kasvoilla :) Oli se sitten mikä hyvänsä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanottu - luulin ostaneeni valokynän...mutta oikeastaan tuo nimestään päätellen kaiketi on lähinnä strobing-voide, eikä sen kummempaa.

   Poista
  2. Siis strobing-voide siksi, että siinä lukee "sculpting".

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!