Bonbons kahvin kanssa aterian päätteeksi. |
Brioche-leipää. |
Näyttelystä hiukan myöhemmin, mutta kun meillä oli anniversary tänään, mutta kun vietettiin sitä eilen, niin tässä vähän siitä.
Aloitettiin Rochen tornista, jonne ei pääse kuka tahansa, mutta jossa on kuuluisa ravintola, jonka nimi tulee ohikulkevan Reinin mukaan: Pebbles Lounge.
Syötiin siellä leikkelelautanen (unohdin ottaa kuvia - tosin näkymiä sieltä on ollut blogissani aiemminkin.
Siitä sitten jatkoimme ainoaan, maanantaina auki olevaan Michelin-tähtiraflaan, eli Pullman-hotellin Les Quatre Saisonsiin. Täällä ovat ravintolat usein kiinni sekä sunnuntaina, että maanantaina.
Ravintola olikin ihan kuin varattu vain meille, sillä tänään, Suomen "itsepäisyyspäivänä" on täällä katolinen "joulupukin päivä"n(ja niitä pukkeja sitten riittikin joka puolella kaupunkia..).
Mutta niin, ruoasta - muutamia kuvia ja lasku oli liki 600 euroa (ottaen huomioon, että vain minä join suunnitellut viinit). Olin kuitenkin tarjoutunut maksamaan....
Kaksi alkuruokaa - ylempi miehen, jossa hanhenmaksaa monissa muodoissa, kuten paistettunan(ja terriininä, mikä oli myös erinomaista) pienemmällä lautasella (oli todella ihanaa!). Minulla taas kampasimpukkacarpaccio, jossa piparjuurikastike olisi voinut olla hiukan mausteisempaa.
Amuse bouche oli luonnollisestikin ennen, mutta mainitsen sen nyt tässä. |
Pääruoan jaoimme kahtia, eli mies söi vasikkaa ja minä ankkaa, joka normaalisti valmistetaan vain kahdelle hengelle, mutta koska koko ravintola oli meidän, niin....
Ihmeellisen iso vasikan ulkofile, ja se oli valmistettu höyryttämällä. Eerinomaisen hyvää ja mureata |
Juustokärrystä voi vaan sanoa, että oli loistava! Särpimen seurassa oli saksanpähkinäitä, pähkinä&hedelmäleipää ja kuivattuja hedelmiä. |
Tässä taas on ankkaa, rintapalat! Violetti juttu on tehty samanvärisistä Perigord-perunoista. Ihmeellistä! Sitten tämän jälkeen tuli vielä koipipalat omassa annoksessaan ja salaatin kanssa. Jaoimme. |
Jälkkärinä aprikoosia eri muodoissaan +kermajäädykettä mantelikuoressa. |
Pre-dessert - oops kun muistaisin kaikki - maistuvia pikkupaloja kuitenkin! |
Mitä, ei yhtään tuoreita hedelmiä juustojen kaveriksi?! :) Kyllähän juustot on ihania noinkin, mutta hedelmät tuo kosteutta, raikasta hapokkuutta ja makeuttakin suolaisten ja tahmeiden juustojen kaveriksi. Tosin mun gastronominen tuntemus voi olla muinaishistoriallista...
VastaaPoistaItse ateria näytti upealta ja juhlahetkeen sopivalta. Onnea vuosipäivän johdosta!